Thursday, June 12, 2008

InBev: 46,3 δισ. δολ. για την εξαγορά της Anheuser-Busch

InBev: 46,3 δισ. δολ. για την εξαγορά της Anheuser-Busch

ΕΚΟΥΣΙΑ προσφορά για την εξαγορά της Anheuser-Busch Cos. Αντί ποσού 46,3 δισ. δολ. σε μετρητά με στόχο τη δημιουργία της μεγαλύτερης ζυθοποιΐας στον κόσμο με το ήμισυ της αγοράς των ΗΠΑ, έκανε η InBev NV.

Οι μετοχές της Anheuser-Busch αναρριχήθηκαν έως 9,7% αργά κατά τη σημερινή τους διαπραγμάτευση στη Ν. Υόρκη μετά την ανακοίνωσή τους ότι το διοικητικό συμβούλιο θα εκτιμήσει την προσφορά των 65 δολ. ανά μετοχή.

Η μεγαλύτερη εξαγορά στην βιομηχανία ζύθου στον κόσμο θα τοποθετήσει τις μπύρες Stella Artois και Leffe της InBev μαζί με την Budweiser, την πρώτη μπύρα που παρήχθη πριν από 132 χρόνια στο Σαιντ Λιούϊς. Μέσα σε 20 χρόνια εξαγορών και συγχωνεύσεων η InBev αναπτύχθηκε σημαντικά από μία οικογενειακή φλαμανδική εταιρεία για να καταστεί μία από τις μεγαλύτερες ζυθοποιΐες στον κόσμο από πλευράς πωλήσεων, που κυριαρχεί στην αγορά της Λατινικής Αμερικής. Η SABMiller Plc αποτελεί τη μεγαλύτερη του κλάδου από πλευράς πωλήσεων σε όγκο.

Σε σημερινή της ανακοίνωση η InBev είπε ότι προτίθεται να χρηματοδοτήσει την εμπορική συναλλαγή με τουλάχιστον 40 δισ. δολ. σε χρέος που θα αναλάβουν οι τράπεζες συμπεριλαμβανομένης της Banco Santander SA. Είπε επίσης ότι οι δύο διευθυντές, Jorge Paulo Lemann και Marcel Telles, συναντήθηκαν στις 2 Ιουνίου με τον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή της Anheuser-Busch, August A. Busch IV. Ο Busch ζήτησε εάν υπάρχει επίσημη πρόταση, σύμφωνα με την InBev.

Η σημερινή προσφορά είναι 11% υψηλότερα από την τιμή των μετοχών της Anheuser-Busch κατά τη χθεσινή τους διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 4,38 δολ., ποσοστό 7,55, φθάνοντας στα 62,73 δολ. η μία στις 7:58 π.μ. κατά τη διαπραγμάτευσή τους μετά το τέλος της συνεδρίασης.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |