Thursday, June 19, 2008

Πίεση 3 δολαρίων προκαλεί η Κίνα στο αργό

Πίεση 3 δολαρίων προκαλεί η Κίνα στο αργό

Πτώση 3 δολαρίων καταγράφει αυτήν την ώρα το αργό στην αμερικανική αγορά εμπορευμάτων, ύστερα από την ανακοίνωση της κινεζικής κυβέρνησης ότι θα αυξήσει τις τιμές της βενζίνης και του diesel, ώστε να κάμψει την αυξημένη ζήτηση των παραγόντων της ταχέως αναπτυσσόμενης οικονομίας της, παραμονές μάλιστα των Ολυμπιακών Αγώνων.
Αναλυτικά, το αργό των συμβολαίων παράδοσης Ιουλίου βρίσκεται στα 133,80 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας πτώση 2,88 δολαρίων.

Ειδικότερα, οι αυξήσεις θα είναι της τάξεως του 17% στις τιμές της βενζίνης, 18% η αύξηση στην τιμή του diesel και 25% στα καύσιμα αεροσκαφών. Από πρώτη Ιουλίου, θα υπάρχουν αυξήσεις και στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 4,7%.

Οι τιμές του φυσικού αερίου θα παραμείνουν αμετάβλητες.

«Τα νέα από την Κίνα εξέπληξαν τις αγορές», τόνισε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Paramount Options, κ. Ray Carbone.

Και αυτό γιατί οι αναλυτές περίμεναν η Κίνα να ακολουθήσει την αποψη άλλων χωρών ότι οι τιμές του αργού θα υποχωρήσουν τις επόμενες εβδομάδες.

Από την άλλη μεριά, επιτελής της Σαουδικής Αραβίας κατέθεσαν την πρόθεση τους να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου. Η κίνηση αυτή ερμηνεύτηκε από τον κ. Dan Flynn, αναλυτή της Alaron Trading, ως κίνηση ψυχολογικής υποστήριξης του μεγαλύτερου καταναλωτή της χώρας, των ΗΠΑ.

Τέλος υπενθυμίζεται και η στάση αναμονής που κρατούν οι επενδυτές ενόψει της συνάντησης των χωρών του ΟΠΕΚ το Σαββατοκύριακο στη Σαουδική Αραβία

REPORTER.GR

No comments:

Share |