Monday, May 19, 2008

Προς το Χρηματιστήριο Ν. Υόρκης η Safe Bulkers του Π. Χατζηιωάννου

Προς το Χρηματιστήριο Ν. Υόρκης η Safe Bulkers του Π. Χατζηιωάννου

MIA AKOMH ελληνική εταιρεία ετοιμάζεται να περάσει το κατώφλι του αμερικανικού Χρηματιστηρίου, ανοίγοντας ενδεχομένως ένα νέο κύκλο δημόσιων εγγραφών μεταξύ των ναυτιλιακών εταιρειών, αρκετό καιρό μετά την τελευταία εισαγωγή ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας (ήταν η Paragon Shipping τον προηγούμενο Αύγουστο).

Πρόκειται για τη ναυτιλιακή εταιρεία Safe Bulkers η οποία ανήκει στον ελληνοκύπριο εφοπλιστή Πόλυ Χατζηιωάννου και τον αδελφό του Νίκο. Η Safe Bulkers η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά ξηρού φορτίου ελέγχει ένα στόλο από 11 πλοία ενώ έχει υπό παραγγελία άλλα οκτώ διαμορφώνοντας έτσι ένα στόλο μικρό σε ηλικία.

Στόχος η είσοδος των μετοχών στο New York Stock Exchange (NYSE) με την διάθεση αρχικά 10.000.000 μετοχών σε μία τιμή μεταξύ 20-22 δολ/μετοχή. Υπάρχει η δυνατότητα διάθεσης επιπλέον 1.500.000 μετοχών εάν οι ανάδοχοι ασκήσουν όλα τα δικαιώματα τους. Το 80% της Safe Bulkers θα παραμείνει στον έλεγχο της Vorini Holdings Inc. εταιρεία που ελέγχεται από τον κ. Πόλυ Χατζηιωάννου και τον αδελφό του Νίκο.

Ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι τράπεζες Merrill Lynch Pierce, Fenner & Smith Incorporated και Credit Suisse Securities. Σύμβουλοι οι Jefferies & Company, Inc., Dahlman Rose & Company, LLC, Poten Capital Services LLC and DnB NOR Markets, Inc.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |