Monday, May 19, 2008

Microsoft: Πρόταση σύμπραξης με την Yahoo!

Microsoft: Πρόταση σύμπραξης με την Yahoo!

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ πρόταση για συνεργασία έκανε στην Yahoo! Inc. η Microsoft Corp., η εταιρεία λογισμικού που απέσυρε την προσφορά ύψους 47,5 δισ. δολ. για την εξαγορά της, λέγοντας ότι ενδέχεται να σκεφτεί το ενδεχόμενο πλήρους συγχώνευσης.

Η νέα πρόταση δεν περιλαμβάνει την συνολική εξαγορά της Yahoo, ανακοίνωση σήμερα η Microsoft, λέγοντας ότι στην παρούσα φάση δεν επιδιώκει την πλήρη εξαγορά της Yahoo.

Η ανακοίνωση της Microsoft σηματοδοτεί ότι οι εταιρείες μπορούν να εργάζονται μαζί μετά την αποχώρηση της Microsoft από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων εξαγοράς στις 3 Μαΐου. Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Carl Icahn πίεσε την εβδομάδα του πέρασε τη Yahoo για νέες διαπραγματεύσεις. Η Microsoft, η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού στον κόσμο, χρειάστηκε τρεις μήνες ζητώντας από τη Yahoo να επεκτείνει τη δραστηριότητα εύρεσης στο Internet και να ανταγωνιστεί την Google Inc. στην online διαφημιστική αγορά ύψους 41 δισ. δολαρίων.

Σε σημερινή της ανακοίνωση η Yahoo είπε ότι είναι ανοιχτή σε όποια εμπορική συναλλαγή που είναι προς όφελος των επενδυτών της.

Η εκπρόσωπος της Yahoo, Tracy Schmaler και ο εκπρόσωπος της Microsoft, Frank Shaw αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Oι μετοχές της Microsoft υποχώρησαν 46 σεντς, φθάνοντας στα 29,99 δολ. η μία στις 16 Μαΐου στο Nasdaq [.IXIC] και της Yahoo υποχώρησαν 9 σεντς, φθάνοντας στα 27,66 δολ. η μία. Μέσα σε ένα έτος και πριν από την προσφορά της Microsoft, οι μετοχές της Yahoo σημείωσαν απώλειες 32%.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |