Monday, May 19, 2008

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ CTC- ΜTN GROUP LIMITED

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ CTC- ΜTN GROUP LIMITED

Η CTC και στην κινητή τηλεφωνία - Ενισχύεται ο ανταγωνισμός

Η Cyprus Trading Corporation Plc (CTC), μέλος του Ομίλου Σιακόλα, με ευχαρίστηση ανακοινώνει ότι, σαν αποτέλεσμα μιας σειράς συμφωνιών που υπογράφηκαν την Παρασκευή 16 Μαΐου 2008, εισέρχεται δυναμικά στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο, επιπρόσθετα προς τις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και άλλες συναφείς υπηρεσίες που ήδη προσφέρονται από θυγατρική της εταιρεία. Συγκεκριμένα:

1. Η Amaracos Holding (CTC+PG) Ltd, στην οποία η CTC συμμετέχει με ποσοστό 51%, και η Germanos Cyprus Ltd (Germanos) με 49% του μετοχικού κεφαλαίου, υπέγραψε συμφωνία με θυγατρική της MTN Group Limited (MTN), για σταδιακή εξαγορά 50% του μετοχικού κεφαλαίου της Areeba Ltd. Η Arreba Ltd, η οποία δραστηριοποιείται υπό την επωνυμία MTN Cyprus, είναι θυγατρική της MTN, πρωτοπόρου παροχέα κινητής τηλεφωνίας στην Αφρική και Μέση Ανατολή με δίκτυα σε 21 χώρες της περιοχής.

2. Η Areeba Ltd θα αποκτήσει ταυτόχρονα το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Infotel Ltd (Infotel), ιδιοκτήτριας της αλυσίδας 31 καταστημάτων Γερμανός στην Κύπρο, από τη CTC και τη Germanos, που τώρα κατέχουν ποσοστό 51% και 49% αντίστοιχα της Infotel. Η απόκτηση της Infotel από την Areeba είναι στρατηγικής σημασίας και θα προσφέρει ισχυρή υποστήριξη στην προώθηση των εργασιών της MTN Cyprus στο marketing και στις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων και υπηρεσιών τηλεφωνίας με συμβόλαιο.

3. Ταυτόχρονα, η Areeba Ltd θα αποκτήσει από την CTC το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της OTEnet (Cyprus) Ltd και, σαν αποτέλεσμα, την εξ ολοκλήρου θυγατρική της OTEnet Telecommunications Ltd. Η OTEnet Cyprus, το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της οποίας αποκτήθηκε πρόσφατα από τη CTC, προσφέρει υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας, διαδικτύου και άλλες συναφείς υπηρεσίες στην κυπριακή αγορά.


Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι πιο πάνω συμφωνίες υπόκεινται στην έγκριση των Αρμοδίων Αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με τη νέα της δομή και διοίκηση, η MTN Cyprus θα είναι σε θέση να προσφέρει στο κοινό ολοκληρωμένες υπηρεσίες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, όπως ευρυζωνικές υπηρεσίες διαδικτύου, τοπική και διεθνή τηλεφωνία, ψυχαγωγία, πολυμέσα και εταιρικά ιδιωτικά δίκτυα επικοινωνίας. Η MTN Cyprus θα είναι επιπρόσθετα σε θέση να προσφέρει ενοποιημένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες σε ελκυστικές τιμές, με ένα μόνο λογαριασμό.

Με την υποστήριξη των κύριων μετόχων και των εξαρτημένων εταιρειών τους, ιδιαίτερα του Ομίλου Εταιρειών Σιακόλα στην Κύπρο, οι δύο πλευρές πιστεύουν ότι η MTN Cyprus θα διαθέτει όλα τα αναγκαία στοιχεία για να γίνει κύριος παίκτης στον τομέα των τηλεπικοινωνιών της Κύπρου, προσφέροντας πρώτης ποιότητας υπηρεσίες στους πελάτες της.

CSE.COM.CY

No comments:

Share |