Friday, May 9, 2008

Marfin PB: Συγκυριακή πτώση κερδών κατά 35% στο α΄ τρίμηνο

Marfin PB: Συγκυριακή πτώση κερδών κατά 35% στο α΄ τρίμηνο

Τα σημαντικά έκτακτα κέρδη του α΄ τριμήνου του 2007 σε συνδυασμό με την τρέχουσα δυσμενή συγκυρία στα χρηματιστήρια και στις αγορές επέδρασαν αρνητικά αλλά συγκυριακά στα αποτελέσματα της Marfin Popular bank στο α΄ τρίμηνο του 2008 το οποίο θα δημοσιευτεί στις 29 Μαΐου.
Τα κέρδη κατήλθαν στα 110 με 115 εκατ ευρώ έναντι 170,3 εκατ ευρώ στο α΄ τρίμηνο του 2007 καταγράφοντας πτώση 35%. Τονίζεται ότι στο α΄ τρίμηνο του 2007 η Marfin Popular είχε εγγράψει 50 εκατ ευρώ από την πώληση της συμμετοχής σε Ελληνική τράπεζα και Universal και 52 εκατ ευρώ από άλλα χρηματοοικονομικά και λοιπά έσοδα. Τα τακτικά κέρδη πάντως βελτιώνονται επιβεβαιώνοντας τιςισχυρές χρηματοοικονομικές βάσεις της τράπεζας.

Η διοίκηση της Marfin στις 15 Μαΐου οπότε και είναι προγραμματισμένη η γενική συνέλευση των μετόχων αλλά και κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους ξένους και εγχώριους αναλυτές στις 29 Μαΐου θα παρουσιάσει αναλυτικά τους παράγοντες που επέδρασαν θετικά και αρνητικά στα αποτελέσματα ενώ θα δοθούν και εκτιμήσεις για τα επόμενα τρίμηνα.

Στελέχη της διοίκησης της Marfin όταν πρόσφατα βρέθηκαν σε συνέδριο της Morgan Stanley στο Λονδίνο επισήμαναν ότι γενικότερα το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα λόγω της διεθνούς κρίσης θα δεχθεί πιέσεις και πρέπει και οι αναλυτές να είναι έτοιμοι να αποδεχθούν ακόμη και αναπροσαρμογές στα business plan. Η διοίκηση της Marfin Popular έχει προβλέψει ότι τα κ΄ρδη συνολικά για το 2008 θα διαμορφωθούν στα617 εκατ ευρώ.

Στο α΄ τρίμηνο θα επιτύχειμόλις το 18% του συνολικού στόχου και ως εκ τούτου καθίσταται κατανοητό ότι θα πρέπει να καταβάλλει μεγαλύτερες προσπάθειες για την υλοποίησητου επιχειρηματικού σχεδίου.

Πάντως είναι θετικό το γεγονός ότι τα δάνεια και οι καταθέσεις αυξάνονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς ενώ και το margin δεν επηρεάζεται δομικά. Γενικότερη εκτίμηση των τραπεζιτών είναι ότι οι επιδόσεις του β΄ 6μήνου θα είναι καλύτερες από τις επιδόσεις του α΄ 6μήνου.

REPORTER.GR

No comments:

Share |