Friday, May 9, 2008

Ξεπέρασε και τα 124 δολ. η τιμή του αργού- Στα 882,10 ο χρυσός

Ξεπέρασε και τα 124 δολ. η τιμή του αργού- Στα 882,10 ο χρυσός

Ξεπέρασε και τα 124 δολάρια η τιμή του αργού στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Νέας Υόρκης, αγγίζοντας τα 124,49 δολάρια. Εν τω μεταξύ, πριν από λίγο είχε κλείσει στο νέο ρεκόρ των 123,69 δολαρίων στην αγορά της Νέας Υόρκης, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες πως η παραγωγή καυσίμων δεν θα καταφέρει να καλύψει την ζήτηση στις ΗΠΑ κατά την περίοδο του καλοκαιριού. Την τιμή του αργού ώθησε υψηλότερα και η διατήρηση των επιτοκίων στο 4% από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Πρόκειται για την πέμπτη συνεχόμενη ημέρα κατά την οποία το αργό κλείνει σε τιμή- ρεκόρ. Η τιμή συμβολαίου παράδοσης Ιουνίου στην αγορά της Νέας Υόρκης για το αργό διαμορφώθηκε στα 123,69 δολάρια ανά βαρέλι, με κέρδη 17 σεντ. Χθες η τιμή του είχε αγγίξει και τα 123,93 δολάρια.

Το αντίστοιχο συμβόλαιο για το μπρεντ διαμορφώθηκε στα 123,13 δολάρια, με κέρδη 81 σεντ, ενώ άγγιξε και τα 123,17 δολάρια σήμερα.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα αναμένεται να οδηγηθεί σε νέα υψηλά έναντι του αμερικάνικου, καθώς η Fed ακολουθεί πολιτική μείωσης των επιτοκίων. Σημειώνεται ότι οι τιμές του «μαύρου χρυσού» είναι κατά 98% υψηλότερες σε σχέση με πέρυσι.

Ισχυρά κέρδη για το χρυσό

Ισχυρά κέρδη κατέγραψε σήμερα η τιμή του χρυσού που ξεπέρασε τα 880 δολάρια ανά ουγγιά στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, λόγω των υψηλών τιμών του πετρελαίου, καθώς και της αποδυνάμωσης του αμερικανικού νομίσματος έναντι του ευρωπαϊκού που ενίσχυσε την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου σαν επενδυτικό καταφύγιο.

Αναλυτικότερα, το συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου για το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε κέρδη 10,90 δολαρίων αγγίζοντας τα 882,10 δολάρια ανά ουγγιά.

Αναλυτές εκτιμούν ότι οι τάσεις στις διεθνείς αγορές παρόλο που κρατούν τον χρυσό σε υψηλά επίπεδα, δεν του επιτρέπουν να ξεκινήσει εκ νέου το ράλι πάνω από τα 900 δολάρια ανά ουγγιά.

REPORTER.GR

No comments:

Share |