Friday, May 9, 2008

Εδεσε στον Πειραιά το «Aqua Marine»

Εδεσε στον Πειραιά το «Aqua Marine»

Εδεσε με ασφάλεια στις 8 το πρωΐ στην ακτή Ξαβερίου στο λιμάνι του Πειραιά το ελληνικό κρουαζιερόπλοιο «Aqua Marine», το οποίο χθες κατά τη διάρκεια του απόπλου από το λιμάνι του Ηρακλείου της Κρήτης, προσέκρουσε στην προβλήτα με αποτέλεσμα να προκληθεί ρήγμα.

Για λόγους ασφαλείας το κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας Louis Hellenic Cruises, με 874 επιβάτες και πλήρωμα 407 άτομα, δεν κατέπλευσε στη Σαντορίνη, αλλά στη Μήλο όπου και επιθεωρήθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί η αξιοπλοΐα του.

Οι εργασίες μερικής αποκατάστασης της ζημιάς, με την τοποθέτηση υποστηρικτικών υποστηλωμάτων και επιθεμάτων, άρχισε στις 21:15 και στις 02:40 σήμερα, μετά από χορήγηση πιστοποιητικού αξιοπλοϊας από τον νορβηγικό νηογνώμονα, επετράπη ο πλους για ένα ταξίδι από το λιμάνι της Μήλου με προορισμό τον Πειραιά.

Όπως προαναφέρθηκε, το πλοίο κατέπλευσε στην Ακτή Ξαβερίου του Λιμένα Πειραιά στις 08:07, ενώ ο πλοίαρχός του, Γιάννης Παπαγγελής, που κατά την πρόσκρουση είχε το γενικό πρόσταγμα απόπλου, θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |