Friday, May 9, 2008

Citigroup: Ανακοίνωσε σχέδια για πώληση παγίων άνω των 400 δισ. δολ.

Citigroup: Ανακοίνωσε σχέδια για πώληση παγίων άνω των 400 δισ. δολ.

Σε πώληση παγίων, συνολικού ύψους άνω των 400 δισ. δολαρίων, σχεδιάζει να προχωρήσει εντός της επόμενης τριετίας η Citigroup στο πλαίσιο των προσπαθειών της να επιστρέψει στην κερδοφορία.

Η κορυφαία αμερικανική τράπεζα γνωστοποίησε τα ανωτέρω σχέδια σε ανακοίνωση που εξέδωσε στο website της, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που επικαλούνταν σήμερα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. [Βλέπε άρθρο]

Η εταιρεία επισημαίνει επίσης ότι στοχεύει σε ανάπτυξη των εσόδων της με ρυθμό της τάξεως του 9%.

Η Citigroup, οι ζημίες της οποίας ανήλθαν στο πρώτο τρίμηνο σε 5,1 δισ. δολάρια, έχει εμφανίσει συνολικές πιστωτικές απώλειες και διαγραφές άνω των 40 δισ. δολαρίων από τότε που κατέρρευσε η αγορά ενυπόθηκων δανείων χαμηλής εξασφάλισης στις ΗΠΑ, την περασμένη χρονιά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Βίκραμ Πάντιτ – ο οποίος ανέλαβε τη ηνία της τον Δεκέμβριο του 2007 – έχει προχωρήσει σε αύξηση των κεφαλαίων της Citi κατά 44 δισ. δολάρια, μέσω πώλησης μετοχών στο χρηματιστήριο και διάθεσης μετοχών σε επενδυτικά fund που ελέγχονται από ξένες κυβερνήσεις.

Η ανακοίνωση της Citi ήρθε λίγη ώρα προτού πραγματοποιηθεί η ομιλία του Πάντιτ ενώπιον των μετόχων, όπου αναμένεται να παρουσιάσει τα σχέδιά του για την ανάκαμψη της τράπεζας.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |