Friday, May 9, 2008

Τρεις «σταυροφόροι» Σταυράκη για ξένα funds

Τρεις «σταυροφόροι» Σταυράκη για ξένα funds

Τη σύσταση συμβουλευτικής επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν τρεις ιδιώτες Κύπριοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Λονδίνο, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης, στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλλει για προσέλκυση ξένων ταμείων και μεγαλοεπενδυτών στην Κύπρο.

Αφού ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις τελευταίες επαφές που είχε στο Λονδίνο, ο κ. Σταυράκης ανακοίνωσε σήμερα τα ονόματα των τριών Κυπρίων του Λονδίνου των οποίων τα επενδυτικά κεφάλαια, όπως είπε, υπερβαίνουν τα €2 δισ. Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, οι τρεις Κύπριοι είναι έτοιμη να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στο υπουργείο με τη συμμετοχή σε επιτροπή της οποίας θα προεδρεύει ο ίδιος.

«Πρόκειται για τους πετυχημένους επιχειρηματίες Ανδρέα Ριαλά, Θεοφάνη Φάνο και Ανδρέα Περσιάνη, οι οποίοι διακινούν κεφάλαια από επενδυτές, από ταμεία προνοίας, ασφαλιστικές εταιρείες και από άτομα με υψηλά εισοδήματα», είπε σε σήμερα σε διάσκεψη τύπου ο κ. Σταυράκης.

Σε συνεργασία με εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα στην Κύπρο όπως του Συνδέσμου Λογιστών, του Δικηγορικού Συλλόγου και στελέχη του Φόρου Εισοδήματος, υπό την προεδρία μου θα μελετήσουμε όλα τα στοιχεία τα οποία μας έχουν αναφερθεί ως σημαντικά, ώστε η Κύπρος να μπορέσει να προσελκύσει μεγάλο αριθμό επενδυτικών κεφαλαίων».

«Υπάρχουν θέματα φορολογικών κινήτρων, δημιουργίας αξιόπιστων θεματοφυλάκων, εναρμόνισης και βελτίωσης του νομοθετικού πλαισίου το οποίο διέπει τα επενδυτικά αυτά σχέδια και διάφορες άλλες πτυχές». Πρωταρχικός στόχος, τόνισε ο κ. Σταυράκης, είναι να έρθουν τα κεφάλαια αυτά στην Κύπρο να εδρεύσουν φορολογικά και να δραστηριοποιηθούν στο εξωτερικό με αποτέλεσμα η Κύπρος να επωφεληθεί σημαντικών φορολογικών εσόδων, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν ψηλής ποιότητας θέσεις εργασίας χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να δραστηριοποιηθούν και στην Κύπρο.

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος έναντι άλλων ανταγωνιστικών Ευρωπαϊκών χωρών όπως το Μονακό και η Γενεύη της Ελβετίας που είναι πιο κοντά στο Λονδίνο είναι το επίπεδο ποιότητας ζωής, και το καλό φορολογικό σύστημα, είπε.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |