Friday, May 2, 2008

Στις 3 Ιουνίου τα νεότερα για USB

Στις 3 Ιουνίου τα νεότερα για USB


Την 3η Ιουνίου όρισε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο ως τη μέρα εκδίκασης του προσωρινού διατάγματος κατά της απόφασης της Κεντρικής Τράπεζας να αναστείλει τα δικαιώματα ψήφου του Ομίλου Ασπίς στην Universal Savings Bank. Το δικαστήριο έκρινε πως πρέπει να παραχωρήσει 21 μέρες στην Κεντρική Τράπεζα για να καταρτίσει λεπτομερές αιτιολογικό της απόφασης της.

Στις 17 Απριλίου 2008 η ΚΤ αποφάσισε να αναστείλει τα δικαιώματα ψήφου των συνδεδεμένων με τον Όμιλο Ασπίς, Commercial Value και Ασπίς Πρόνοια, για ποσοστό που αντιστοιχεί με το 19,55% της Τράπεζας. Για το υπόλοιπο 10% της USB που κατέχουν οι δύο εταιρείες δε χρειάζονται έγκριση της ΚΤ.

Οι δύο εταιρείες έλαβαν άδεια από την ΚΤ για απόκτηση μέχρι 50% της USB τον Ιανουάριο του 2007. Με βάση την άδεια, προχώρησαν σε απόκτηση 22,18% της τράπεζας, μέρος του οποίου, όμως, πώλησαν αργότερα. Το Νοέμβριο του 2007 οι δύο εταιρείες αύξησαν πάλι το ποσοστό τους στο 29,54% και η ΚΤ ζητά από αυτές να αιτηθούν εκ νέου για άδεια. Ο Όμιλος Ασπίς θεωρεί ότι ισχύει η αρχική άδεια και ότι δε χρειάζεται να ζητηθεί εκ νέου αύξηση του ποσοστού των δύο εταιρειών στη Universal Savings Bank.

Η Τράπεζα θα συνεδριάσει στις 13 Μαΐου για να ορίσει την ημερομηνία της ετήσιας της συνέλευσης. Επειδή η τύχη του διατάγματος θα κριθεί στις αρχές Ιουνίου, η ημερομηνία που θα ορίσει το ΔΣ της USB για τη Συνέλευση θα κρίνει κατά πόσο ο Όμιλος Ασπίς θα έχει τη χρονική και νομική δυνατότητα να προτείνει συμβούλους στη Συνέλευση για διορισμό στο Διοικητικό Συμβούλιο της USB.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |