Friday, May 2, 2008

Μπάφετ: Σχέδια για επενδύσεις άνω των 40 δισ. δολ.

Μπάφετ: Σχέδια για επενδύσεις άνω των 40 δισ. δολ.

Στην υλοποίηση επενδύσεων άνω των 40 δισ. δολαρίων προσανατολίζεται ο Γουόρεν Μπάφετ, μέσω της εταιρείας του Berkshire Hathaway όπως μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Εν μέσω της διεθνούς πιστωτικής κρίσης και με την αμερικανική οικονομία να βρίσκεται ένα βήμα πριν από την ύφεση, ο 77χρονος μεγαλοεπενδυτής φέρεται έτοιμος να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που έχουν προκύψει και τις οποίες δεν έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν οι ανταγωνιστές του.

Οι μετοχές της Berkshire έχουν ενισχυθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, κατά 22%, καθώς η πρωτοφανής ύφεση της αγοράς κατοικίας έχει πλήξει σοβαρά τις τράπεζες και τις χρηματοοικονομικές εταιρείες και έχει οδηγήσει τον δείκτη Standard & Poor’s 500 σε πτώση 6,8%.

Αναλυτές εκτιμούν πως ο Μπάφετ διαθέτει τη ρευστότητα που λείπει από τους ανταγωνιστές του και υποστηρίζουν ότι ο ίδιος ουσιαστικά επωφελείται από τις αναταραχές στις αγορές.

Αργότερα σήμερα, η Berkshire πρόκειται να ανακοινώσει τα αποτελέσματά της για το πρώτο τρίμηνο, τα οποία εκτιμάται ότι θα εμφανιστούν μειωμένα.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |