Wednesday, October 12, 2016

ΑΚΕΛ: Πρόταση για απαγόρευση της διάθεσης των μετοχών της Συνεργατικής - Οικονομικά της τασιηνόπιττας!

Image result for Συνεργατικής Κεντρικής ΤράπεζαςΡε κοπέλια μες το ΑΚΕΛ - είδαμε πως εν σας περνούν καθόλου τα οικονομικά την περασμένη πενταετία μιας τζαι τα εκάμετε πίττες, τωρά εβαλθήκετε να κλέισετε τζαι το Συνεργατισμό;
 

Γιατί ασχολείστε με θέματα που δεν σκαμπάζετε; Έσιη ττάβλι στους καφενέες, σπάστρα, σουμάδες κα.
Πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ για απαγόρευση της διάθεσης των μετοχών της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας.
Μια τέτοια ενδεχόμενη ψήφιση της πρότασης νόμου του ΑΚΕΛ, θα έχει ως αποτέλεσμα την απόκλιση από ένα από τους πιο σημαντικούς όρους με βάση τους οποίους εγκρίθηκε η κρατική στήριξη της ΣΚΤ. Αυτό ισοδυναμεί με παράβαση των κανόνων που διέπουν τις κρατικές ενισχύσεις με ορατό το ενδεχόμενο αντίδρασης της ΕΕ, μη αποκλειόμενης και της κήρυξης της κρατικής ενίσχυσης ως παράνομης.
Το διάταγμα περί ανακεφαλαιοποίησης της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας που εξέδωσε στις 17 Δεκεμβρίου του 2015 το υπουργείο οικονομικών προβλέπει διαδικασία σταδιακής μείωσης της συμμετοχής του κράτους στο Συνεργατισμό στο 25% μέχρι τον Ιούνιο του 2020, μέσω έκδοσης μετοχών. Το διάταγμα αποτελούσε μέρος της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου για ανακεφαλαιοποίηση της ΣΚΤ μέσω της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου κατά €175 εκ.
Η ΣΚΤ, βάσει του διατάγματος θα πρέπει να προχωρήσει μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2016 σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και θα λάβει τις απαιτούμενες εγκρίσεις έτσι ώστε να είναι δυνατή ενδεχόμενη εισαγωγή της στο ΧΑΚ από τον Ιούνιο του 2017. Για να μπορεί ο Συνεργατισμός να υποβάλει οικονομικό δελτίο στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς και στο ΧΑΚ για ενδεχόμενη εισαγωγή του στο χρηματιστήριο, η κύρια αρχή που πρέπει να τηρείται είναι η ελεύθερη ανταλλαγή μετοχών (free transfer of shares).
Δεν υπάρχει μόνο ο κίνδυνος για κλείσιμο της ΣΚΤ εφόσον πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι πρόκειται για ένα πιστωτικό ίδρυμα με καταθέτες και δανειολήπτες.

Πηγή: Stockwatch

No comments:

Share |