Wednesday, October 12, 2016

Κύπρος: Κόκκινα δάνεια - Ότι πάθουμε μες τούντο τόπο εν που την κκελλέ μας την ξερή

Image result for nplsΤελίκα ότι πάθουμε μες τούντο τόπο εν που την κκελλέ μας την ξερή τζιε μόνο. Αναγιώνουμε την γραφειοκρατία και την επικροτούμε!
Διώχνουμε ξένες επενδύσεις επειδή νιώθουμε υπερπατριώτες, υπεράνω όλων και μετά κλαίμε που δεν έχουμε εξωτερική επενδυτική ζήτηση.


Οι τράπεζες προσπαθούν συνεχώς να μειώσουν την έκθεση τους στα κόκκινα δάνεια (τα όποια δανείστηκαν οι ίδιοι οι πολίτες και για διάφορους λόγους δεν πληρώνουν) για να μπορέσουν να αυξήσουν την δανειοδότηση και την χρηματοδότηση στα επενδυτικά, επιχειρηματικά και οικιστικά δάνεια αλλά και σε διάφορα έργα και επενδύσεις που δίνουν ώθηση στην Κυπριακή οικονομία και ανάπτυξη. 
Η βουλή απέρριψε κατά πλειοψηφία ρυθμίσεις που θα καταργούσαν την απαίτηση αδειοδότησης των εταιρειών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων από την Κεντρική Τράπεζα, πέραν της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Το τροποποιητικό νομοσχέδιο που τέθηκε προς ψήφιση αφορούσε ρυθμίσεις ώστε οι εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων να μην απαιτείται να εξασφαλίζουν άδεια λειτουργίας από την Κεντρική Τράπεζα, εφόσον εξασφαλίζουν άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, με βάση τον περί ανοικτού τύπου οργανισμό συλλογικών επενδύσεων νόμο.
Αυτός που επιθυμεί να πωλήσει ένα πακέτο δανείων θα πάρει αίτηση και από τις δύο αρχές. Η καταψήφιση του νομοσχεδίου θα σημαίνει απλώς διπλή γραφειοκρατία.
Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου είπε ότι το ΑΚΕΛ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο επειδή διευκολύνει την πώληση πακέτων δανείων.
Η βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών Άννα Θεολόγου, ισχυρίστηκε ότι με το νομοσχέδιο η ΕΚ προσπαθεί να υποβοηθήσει τη μειωμένη ζήτηση από hedge funds του εξωτερικού για την αγοραπωλησία δανείων.
Ο βουλευτής της Αλληλεγγύης Μιχάλης Γιωργάλλας είπε πως τροποποιούμε νόμους για να γίνουμε ελκυστικοί σε επενδύσεις.
Ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης ανέφερε ότι το κόμμα του δεν συμφωνεί με την πακετοποίηση δανείων.
Ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου δήλωσε ότι το κόμμα του θα το καταψηφίσει επειδή εξυπηρετεί τα κεφάλαια από το εξωτερικό για να πάρουν τα κόκκινα δάνεια συμπατριωτών μας.
Πηγή: Stockwatch

No comments:

Share |