Monday, April 21, 2008

Μοrgan Stanley: Το bear market rally δεν τελιωσε

Γυρίζουμε πίσω στο συνηθισμένο μοτίβο της bear market των αγορών καθώς το ράλι πλέον μας τελείωσε, τονίζει σε σημερινή της έκθεση η Morgan Stanley. H υπομονή και η διατήρηση ρευστότητας παίρνουν και πάλι τα ηνία της επενδυτικής στρατηγικής που αρμόζει σε μια bear market, η οποία και δεν αναμένεται να τελειώσει σύντομα. Το τέλος της θα σημειωθεί εάν και εφόσον δούμε τα εξής τρία πράγματα να συμβαίνουν:
Πρώτον, όταν σταθεροποιηθεί η αγορά κατοικίας των ΗΠΑ.

Δεύτερον, όταν η απόδοση ιδίων κεφαλαίων της Ευρώπης επανέλθει στα μέσα ιστορικά της επίπεδα και ξεφύγει από την κορυφή στην οποία βρίσκεται αυτήν την στιγμή και

Τρίτον, όταν οι συνθήκες στην αγορά δανεισμού αρχίσουν να χαλαρώνουν παρά να «σφίγγουν» όπως συμβαίνει σήμερα.

Με αυτά τα τρία σινιάλα λοιπόν, θα καταλάβουμε πως ήλθε το τέλος της bear market και θα καλωσορίσουμε και πάλι την επιστροφή της bull market.

Πάντως, σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, ο πάτος της αγοράς είναι πλέον πίσω μας και σημειώθηκε στις 17 Μαρτίου.

Ο δείκτης MSCI της Ευρώπης έχει κερδίσει 11% από τότε και πλησιάσαμε πια την στιγμή για αποκόμμιση των κερδών στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ολοι οι δείκτες χρονισμού των αγορών του διεθνούς οίκου, έχουν αρχίσει και δίνουν προειδοποιητικά σημάδια και η επενδυτική ψυχολογία δεν είναι πλέον τόσο αρνητική όσο ήταν πριν.

Ετσι, η M.S προτιμά πλέον την διακράτηση ρευστότητας, τηρεί ουδέτερη στάση στις μετοχές και underweight στα ομόλογα. Εμείς απλά αναρωτιόμαστε, πότε ζήσαμε αυτό το περίφημο bear market rally και δεν το καταλάβαμε;

REPORTER.GR

No comments:

Share |