Monday, April 21, 2008

Bank of America: Κάμψη κερδών κατά 77% στο α΄ τρίμηνο

Bank of America: Κάμψη κερδών κατά 77% στο α΄ τρίμηνο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ κάμψη της κερδοφορίας της στο πρώτο τρίμηνο κατά 77% ανακοίνωσε η Bank Of America, επικαλούμενη την παγκόσμια πιστωτική κρίση, η οποία έχει οδηγήσει όλο και περισσότερους καταναλωτές σε αδυναμία αποπληρωμής των δανείων τους.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας υποχώρησαν στα 1,21 δισ. δολάρια ή 23 σεντς ανά μετοχή, από 5,26 δισ. δολάρια ή 1,16 δολάρια ανά μετοχή που ήταν στο αντίστοιχο διάστημα του 2007.

Η κερδοφορία της Bank of America διαμορφώθηκε σε επίπεδα χαμηλότερα απ’ ό,τι προέβλεπαν οι αναλυτές - οι οποίοι έκαναν λόγο για κέρδη 41 σεντς ανά μετοχή - ενώ έθεσε εν αμφιβόλω και τον στόχο του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Κένεθ Λιούις να αυξήσει την κερδοφορία τουλάχιστον κατά 20% το 2008.

Τα έσοδα της Bank of America υποχώρησαν κατά 6% στα 17,3 δισ. δολάρια. Στο τμήμα εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής, τα κέρδη υποχώρησαν από 1,48 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα σε 115 εκατ. δολάρια, ενώ στο τμήμα καταναλωτικής πίστης και μικρών επιχειρήσεων υποχώρησαν στα 1,09 δισ. δολάρια.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |