Monday, April 21, 2008

Citigroup: Οι τεχνολογικές δαπάνες θα μειωθούν σημαντικά

Citigroup: Οι τεχνολογικές δαπάνες θα μειωθούν σημαντικά

Οι εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου έχουν μέχρι τώρα γλυτώσει από την πιστωτική κρίση που έχουν υποστεί οι χρηματοοικονομικές, αλλά σύμφωνα με τους αναλυτές, η εισχώρηση της κρίσης στον τεχνολογικό κλάδο έχει απλά καθυστερήσει.Αναλυτικότερα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Tobias Levkovich της Citigroup, οι δαπάνες σε τεχνολογικό εξοπλισμό και υπηρεσίες είναι πολύ πιθανό να μειωθούν σημαντικά στο επόμενο διάστημα.

Επιπλέον, οι τεχνολογικές δαπάνες των εταιρειών, και κυρίως αυτών του πολύπαθου χρηματοοικονομικού κλάδου αναμένεται να μειωθούν σημαντικά σε μια προσπάθεια να ανταπεξέλθουν οι εταιρείες στο νέο καθεστώς μειωμένων εσόδων.

Στον αντίποδα, οι εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου αρνούνται να δεχθούν ότι η κρίση θα εισχωρήσει στα.. «χωράφια» τους, καθώς στηρίζουν ακράδαντα ότι ο τεχνολογικός εξοπλισμός είναι αυτός που βοηθά στην αύξηση της παραγωγικότητας και τη μείωση των λειτουργικών εξόδων μιας επιχείρησης, γεγονός που κάνει την επέκταση της κρίσης στις τεχνολογικές δαπάνες μάλλον απίθανο σενάριο.

REPORTER.GR

No comments:

Share |