Monday, April 7, 2008

Στη Novartis το 25% της Alcon

Στη Novartis το 25% της Alcon

ΤΟ ποσό των 11 δισ. δολαρίων συμφώνησε να καταβάλει η Novartis για την εξαγορά ποσοστού 25% στη μεγαλύτερη εταιρεία φαρμακευτικών προϊόντων για τα μάτια Alcon της Nestle Στόχος της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας είναι να ενισχύσει τη θέση της σε μια αγορά, η αξία της οποίας υπολογίζεται στα 25 δισ. δολάρια.

Η συμφωνία των δύο εταιρειών προβλέπει την option απόκτησης επιπλέον ποσοστού 52% έναντι περίπου 28 δισ. δολαρίων, όπως ανακοίνωσε η Novartis τη Δευτέρα.

Η τρίτη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία της Ευρώπης αναμένεται να καταβάλει 143,18 δολάρια για κάθε μετοχή της Alcon. Η εξαγορά του πρώτου 25% προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του δευτέρου εξαμήνου του 2008.

Παράλληλα, η Novartis έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει άλλο ένα 52% στην καθορισμένη τιμή των 181 δολαρίων ανά μετοχή στο διάστημα μεταξύ του Ιανουαρίου του 2010 και του Ιουλίου του 2011.

Η πώληση της Alcon εκτιμάται ότι θα ενισχύσει τα κέρδη ανά μετοχή της Nestle για τη χρήση 2008. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα αξιοποιήσει τα έσοδα για την μείωση του χρέους της αλλά και για να «στηρίξει τις ευκαιρίες κερδοφόρου ανάπτυξης» στους τομείς της διατροφής, υγείας και ευεξίας.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |