Monday, April 7, 2008

Ξεκίνησε η δίκη κατά της Deutsche Telekom

Ξεκίνησε η δίκη κατά της Deutsche Telekom

ΞΕΚΙΝΗΣΕ σήμερα στη Φρανκφούρτη η μεγαλύτερη δίκη στην οικονομική ιστορία της Γερμανίας, η οποία φέρει τον όμιλο τηλεπικοινωνιών Deutsche Teleκom αντιμέτωπο με 16.000 δυσαρεστημένους μετόχους.

Η δίκη θα πραγματοποιηθεί, με την εφαρμογή για πρώτη φορά ενός νέου νόμου, ο οποίος εισάγει τις «ομαδικές προσφυγές», όπως γίνεται στις ΗΠΑ.

Η Deutsche Telekom κατηγορείται για κακή αποτίμηση της αξίας του χαρτοφυλακίου της πριν εισαγάγει στο Χρηματιστήριο ένα μέρος του κεφαλαίου της, το 1999.

Το Φεβρουάριο του 2001, ο όμιλος υποχρεώθηκε να υποτιμήσει σε μεγάλο βαθμό την αξία της ακίνητης περιουσίας του, οδηγώντας σε μεγάλη πτώση τη μετοχή του και προκαλώντας απώλειες εκατομμυρίων στους μετόχους. Οι μέτοχοι που προσφεύγουν εναντίον της εταιρείας ζητούν αποζημιώσεις συνολικού ύψους 80 εκατ. ευρώ.

Χάρη στο νέο νόμο, οι μέτοχοι της εταιρείας θα εκπροσωπηθούν στη δίκη από έναν εξ αυτών, στην προκειμένη περίπτωση έναν συνταξιούχο από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Σημειώνεται ότι ο νόμος ψηφίσθηκε το 2005, ειδικά για τις ανάγκες αυτής της υπόθεσης που, με το μέγεθός της, απειλούσε με κατάρρευση τα γερμανικά δικαστήρια. Οι πρώτες προσφυγές είχαν κατατεθεί το 2001 και πολύ σύντομα είχαν γίνει χιλιάδες.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |