Tuesday, April 29, 2008

BP: 63% πάνω τα κέρδη πρώτου τριμήνου

BP: 63% πάνω τα κέρδη πρώτου τριμήνου

ΣΤΑ 7,62 δισ. δολάρια ανήλθαν τα κέρδη της Νο2 εταιρείας πετρελαίου της Ευρώπης BP στο πρώτο τρίμηνο του 2008, καταγράφοντας άνοδο 63% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Η αύξηση αποδίδεται στις υψηλές τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Εξαιρουμένων των αποτελεσμάτων από τα ποσοστά της BP σε άλλες εταιρείες, τα κέρδη της ενισχύθηκαν στα 6,49 δισ. δολάρια από τέσσερα δισ. δολάρια πέρυσι, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι τα ανέμεναν στα 5,26 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε στο Λονδίνο την περίοδο αυτή κατά 17%, έναντι πτώσης 18% που κατέγραψε η μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της στην Ευρώπη Shell και 9,7% η αμερικανική Exxon Mobil

Ο διευθύνων σύμβουλος της BP Τόνι Χάουαρντ, ο οποίος αντικατέστησε τον Τζον Μπράουνι πριν από ένα χρόνο, έχει θέσει ως στόχο του την ενίσχυση της παραγωγής και της διυλιστικής δυναμικότητας προκειμένου να αυξήσει την κερδοφορία της εταιρείας.

Στα μέσα του μηνός είχε εκτιμήσει πως η κερδοφορία της BP θα αυξηθεί στο δεύτερο εξάμηνο, όταν θα ξεκινήσει η παραγωγή στην πλατφόρμα Thunder Horse στον Κόλπο του Μεξικού, έπειτα από καθυστέρηση τριών ετών, και θα επαναλειτουργήσουν πλήρως τα διυλιστήριά της στις ΗΠΑ.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |