Monday, March 17, 2008

MIG: Έκλεισε το deal με Deutsche Telekom για ΟΤΕ

MIG: Έκλεισε το deal με Deutsche Telekom για ΟΤΕ


Ανακοινώθηκε επίσημα το πρωί της Δευτέρας η πώληση των μετοχών (19,99%) που κατέχει η Marfin Investment Group στον ΟΤΕ προς στην Deutsche Telekom. Το deal, το οποίο έκλεισε στα 26 ευρώ ανά μετοχή, αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 7 Μαΐου 2008 και τελεί υπό την αίρεση εγκρίσεως σχετικού αιτήματος της Deutsche Telekom από τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της MIG συμφωνία έχει εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG και το Εκτελεστικό Διοικητικό Συμβούλιο της Deutsche Telekom AG τελεί όμως υπό την αίρεση της εγκρίσεώς της και από το Επιβλέπον Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας (Supervisory Board).

Όπως είχε αναφέρει από χθες Κυριακή το Capital.gr σε δημοσίευμά του με τίτλο "ΟΤΕ: Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για το deal" πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα deals των τελευταίων ετών με πολλαπλές επιδράσεις σε όλο το επιχειρηματικό και επενδυτικό φάσμα.


Η MIG με την εν λόγω κίνηση κατορθώνει να παρουσιάσει μία εξαιρετικά κερδοφόρο κίνηση εν μέσω μιας εξαιρετικά αρνητικής χρηματιστηριακής συγκυρίας.

Χρηματιστηριακοί κύκλοι επισημαίνουν ότι η απόκτηση μιας ιδιαίτερα μεγάλης ρευστότητας από τη MIG σε αυτή την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, όπου όλες οι αγορές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και οι αποτιμήσεις των μετοχών έχουν περάσει στην ζώνη της υποτίμησης, θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω ισχυροποίηση του Ομίλου του κ. Βγενόπουλου.

Η επίσημη ανακοίνωση της MIG

Η MARFIN INVESTMENT GROUP (?MIG?) ανακοινώνει ότι υπεγράφη συμφωνία με την DEUTSCHE TELEKOM AG για την πώληση 98,026,324 μετοχών του ΟΤΕ προς 26 Ευρώ ανά μετοχή. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 7 Μαΐου 2008 και τελεί υπό την αίρεση εγκρίσεως σχετικού αιτήματος της DEUTSCHE TELEKOM AG από την Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδος.

Επίσης η συμφωνία έχει εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG και το Εκτελεστικό Διοικητικό Συμβούλιο της DEUTSCHE TELEKOM AG τελεί όμως υπό την αίρεση της εγκρίσεώς της και από το Επιβλέπον Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας (Supervisory Board).

CAPITAL.GR

No comments:

Share |