Friday, March 28, 2008

Λούης: Έντονο και σοβαρό ενδιαφέρον

Λούης: Έντονο και σοβαρό ενδιαφέρον

Την ύπαρξη έντονου και σοβαρού ενδιαφέροντος από επενδυτές για συμμετοχή στο μετοχικό της κεφάλαιο ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία Λούης, ενισχύοντας τις φήμες που κυκλοφόρησαν το πρωί σε χρηματιστηριακούς κύκλους για ενδεχόμενο εξαγοράς της εταιρείας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα, η εταιρεία αναφέρει ότι «ενώ κατά καιρούς παρουσιάζονται πιθανοί επενδυτές τόσο από την Κύπρο, όσο και από το εξωτερικό, πρόσφατα έχει επιδειχθεί πιο έντονο και σοβαρό ενδιαφέρον το οποίο η εταιρεία αξιολογεί». Εάν υπάρξει οποιαδήποτε συγκεκριμένη εξέλιξη στο θέμα αυτό, τονίζεται στην ανακοίνωση, η εταιρεία θα προβεί σε ανακοίνωση.

Οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν το πρωί έφεραν την εταιρεία να βρίσκεται στα αρχικά στάδια διαπραγμάτευσης με έναν ή περισσότερους επενδυτές του εξωτερικού που επέδειξαν ενδιαφέρον για εξαγορά σημαντικού ποσοστού στο μετοχικό κεφάλαιο της έκτης μεγαλύτερης εισηγμένης εταιρείας. Οι φήμες έφεραν στελέχη των εν δυνάμει αγοραστών να είχαν τις τελευταίες μέρες επαφές με τη διοίκηση της Λούης.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις φήμες και παρέπεμψε στην επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν το πρωί πυροδότησαν έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για τους τίτλους της εταιρείας, που ενδοσυνεδριακά παρουσίαζε αύξηση 13%, προτού υποχωρήσει το απόγευμα σε χαμηλότερα επίπεδα.

Η εταιρεία Λούης παρουσίασε το 2007 μείωση κερδών λόγω του ναυαγίου του Sea Diamond και αυξημένης φορολογίας και παρά τα πρόσθετα έσοδα €20,9 εκ. από την πώληση του Hilton και της εταιρείας Γεράνι. Τα περσινά καθαρά κέρδη της Λούης περιορίστηκαν στα €13,3 εκ. έναντι €23 εκ. το 2006.

Τα εισοδήματα της εταιρείας αυξήθηκαν από €310,5 εκ. σε €315,1 εκ.

Στις 30 Σεπτ. 2007 η λογιστική αξία της εταιρείας είχε φθάσει τα €307 εκ.

Με τη σημερινή άνοδο, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας πλησιάζει τα €200 εκ.

Σε πρόσφατη του συνέντευξη στη StockWatch, ο εκτελεστικός διευθυντής της Λούης, Στέλιος Κοιλιάρης, προανήγγειλε αλλαγές στο business plan και βελτίωση των αποδόσεων κεφαλαίου της εταιρείας. Βασικός άξονας των σχεδιασμών της Λούης, τόνισε, είναι η βελτίωση των αποδόσεων που έχει στα κεφάλαια της μέσω της δραστηριοποίησης σε νέες αγορές και μέσω της ανάπτυξης της ακίνητης περιουσίας της.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |