Friday, March 28, 2008

Air France: Σχέδια για 2.100 απολύσεις στην Alitalia

Air France: Σχέδια για 2.100 απολύσεις στην Alitalia

ΤΙΣ ΝΕΕΣ προτάσεις της για τη σχεδιαζόμενη εξαγορά της Alitalia κατέθεσε η Air France – KLM στις ιταλικές εργατικές ενώσεις, εκτιμώντας ότι θα προχωρήσει σε 2.100 απολύσεις και θα τερματίσει συνολικά 37 πτήσεις του αερομεταφορέα.

Σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, αν και τα συνδικάτα δεσμεύθηκαν να μελετήσουν το εννεασέλιδο έγγραφο, οι πρώτες αντιδράσεις φαίνεται να είναι αρνητικές, καθώς ο αριθμός των σχεδιαζόμενων περικοπών είναι παρόμοιος με αυτόν που είχε προταθεί αρχικά.

«Δεν σκοπεύουμε να συμβιβαστούμε στο θέμα των απολύσεων», διεμήνυσε στέλεχος της εργατικής ένωσης UIL, χαρακτηρίζοντας τες υπερβολικά πολλές. Αντίστοιχη ήταν η θέση του και για τις διακοπές πτήσεων.

Η είδηση είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η σημερινή διαπραγμάτευση των μετοχών της Alitalia στο χρηματιστήριο του Μιλάνου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA, οι νέες προτάσεις της Air France – KLM προβλέπουν επίσης ανανέωση του γηρασμένου στόλου της ιταλικής εταιρείας και διακοπή των υπηρεσιών cargo μέχρι το 2010.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |