Monday, February 4, 2008

Virgin: Πρόταση κεφαλαιακής ενίσχυσης για τη Northern Rock





Virgin: Πρόταση κεφαλαιακής ενίσχυσης για τη Northern Rock

Πρόταση κεφαλαιακής ενίσχυσης της αγγλικής τράπεζας Northern Rock κατέθεσε ο δισεκατομμυριούχος, Richard Branson της εταιρίας Virgin Group. Το σχέδιο για την ενίσχυση της τράπεζας είναι ύψους 1,25 δισ. αγγλικών στερλινών (ή 2,5 δισ. δολαρίων), μετά την απομάκρυνση από τη διεκδίκηση του Luqman Arnold, της Olivant Advisers.
Η Virgin και οι χρηματοδότες της πρόκειται να επενδύσουν 500 εκατ. αγγλικές στερλίνες σε μετρητά στη Northern Rock, και άλλα 500 εκατ. αγγλικές στερλίνες στην πώληση μετοχών, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Η Virgin σχεδιάζει ακόμη να μετονομάσει τη Northern Rock σε Virgin Bank και να την ενσωματώσει στο χρηματοοικονομικό κλάδο της Virgin, η χρηματιστηριακή αξία του οποίου αξιολογείται στα 250 εκατ. αγγλικές στερλίνες.

Καταθέσαμε μια πρόταση, η οποία έχει ως στόχο να σταθεροποιήσει την εταιρία και να την αναδιαμορφώσει σε μια έγκυρη και αποδοτική εταιρία, υπό την επωνυμία της Virgin, εξασφαλίζοντάς της ένα πιο σίγουρο μακροπρόθεσμο μέλλον, επεσήμανε ο πρόεδρος της τράπεζας Virgin, Brian Pitman.

Επίσης, σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Northern Rock υπέβαλε πρόταση αναδιάρθρωσης της τράπεζας στις βρετανικές αρχές. Η πρόταση περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση της τράπεζας με την έκδοση νέων μετοχών, αξίας 500 εκατ. αγγλικών στερλινών και μείωση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας.

REPORTER.GR

No comments:

Share |