Monday, February 4, 2008

Iberdrola: «Επιστρατεύει» τη Morgan Stanley για να αποτρέψει πιθανή προσφορά εξαγοράς

Iberdrola: «Επιστρατεύει» τη Morgan Stanley για να αποτρέψει πιθανή προσφορά εξαγοράς

ΤΗ Morgan Stanley αποφάσισε να προσλάβει η ισπανική Iberdrola προκειμένου να προετοιμάσει την άμυνά της ενάντια σε μια πιθανή προσφορά εξαγοράς, σύμφωνα με άτομα με γνώση του θέματος, τα οποία επικαλείται το Bloomberg.

Η Morgan Stanley έχει παράσχει υπηρεσίες συμβούλου στον ισπανικό ενεργειακό κολοσσό και στο παρελθόν, και ειδικότερα κατά την προσπάθεια της Iberdrola να αποκρούσει προσφορά ύψους 13 δισ. δολαρίων από την Endesa το 2000. Η αμερικανική τράπεζα είχε βοηθήσει επίσης την εταιρεία το 2003, όταν είχε δεχθεί προσφορά από την Gas Natural

«Η Iberdrola έχει μάθει από τις προσπάθειες επιθετικών προσφορών του παρελθόντος ότι η μισή μάχη κερδίζεται από έναν καλό αμυντικό σχεδιασμό», υποστηρίζει ο Πέδρο Ρεάλ ντε Άσουα της Barclays Fondos στη Μαδρίτη, σημειώνοντας πως η εταιρεία αποτελεί «τον μοναδικό πιθανό στόχο εξαγοράς για οποιοδήποτε όμιλο με πανευρωπαϊκές φιλοδοξίες».

Στις 23 Ιανουαρίου η μετοχή της ισπανικής εταιρείας εκτοξεύτηκε κατά 33% στον απόηχο δημοσιεύματος, σύμφωνα με το οποίο η Electricite de France σχεδιάζει να καταθέσει προσφορά εξαγοράς και η E.ΟΝ αγορά μεριδίου σε αυτή.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |