Wednesday, January 9, 2008

Paulson: «Η κρίση στην αγορά κατοικίας θα συνεχιστεί»

Paulson: «Η κρίση στην αγορά κατοικίας θα συνεχιστεί»

Η κρίση στην αγορά κατοικίας θα συνεχιστεί προειδοποιεί ο Υπουργός Οικονομίας των ΗΠΑ, Henry Paulson και το πρόγραμμα προστασίας από τις κατασχέσεις, το οποίο έχει ανακοινώσει η αμερικανική κυβέρνηση ίσως χρειαστεί να επεκταθεί και πέρα από τους δανειστές subprime δανείων.
«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η συρρίκνωση της αγοράς κατοικίας θα τελειώσει εδώ, δήλωσε σε σημερινή του συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο Paulson. Αντιθέτως, τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι έχει ακόμη μέλλον.

Ο Υπουργός με τις σημερινές του δηλώσεις κάνει λόγο για επέκταση του σχεδίου της κυβέρνησης Bush, το οποίο είχε ανακοινωθεί τον προηγούμενο μήνα. Στόχος είναι να βοηθηθούν 1,2 εκατ. Αμερικανοί να διατηρήσουν τα σπίτια τους, μέσω της δυνατότητας επαναχρηματοδότησης ορισμένων δανείων, καθώς και το "πάγωμα" των επιτοκίων σε ορισμένα subprime δάνεια για διάστημα περίπου πέντε ετών.

Υπενθυμίζεται ότι τα μακροοικονομικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας και αφορούν τις εκκρεμείς πωλήσεις έδειξαν υποχώρηση μεγαλύτερη από το αναμενόμενο για το Νοέμβριο.

REPORTER.GR

No comments:

Share |