Monday, January 21, 2008

Citigroup: Top picks BOCY - MPB – NBG

Citigroup: Top picks BOCY - MPB – NBG


Η Τράπεζα Κύπρου, η Marfin Popular και η Εθνική περιλαμβάνονται στα top picks της Citigroup για το 2008. Όπως αναφέρεται σε έκθεση της Citigroup, ημερομηνίας 18 Ιανουαρίου 2008, για την πορεία των κυπριακών και ελληνικών τραπεζών, η Τράπεζα Κύπρου και η Εθνική Tράπεζα ήταν top picks το 2007 και παραμένουν και για το 2008. «Ένεκα της πρόσφατης υπο-απόδοσής της, προσθέτουμε και τη Marfin Popular στις επιλογές κλειδιά, με σύσταση buy. Αναμένουμε ότι το Dubai θα ανεβάσει τη συμμετοχή του στην τράπεζα αργότερα το πρώτο τρίμηνο του 2008», αναφέρει στην έκθεση της η Citigroup.

Οι αναλυτές της Citigroup επαναδιατυπώνουν τη σύσταση για αποδόσεις ψηλότερες από αυτές της αγοράς για τον κλάδο, αφήνοντας αμετάβλητες τις εκτιμήσεις τους για τις τιμές στόχων των τραπεζών, παρά το ότι σημειώνουν την υποχώρηση των μετοχών τις τελευταίες εβδομάδες.

Για την Τράπεζα Κύπρου, η τιμή παραμένει στα €17 με προβλεπόμενο περιθώριο ανόδου 60%, ενώ αποτιμά τη μετοχή 9,7 φορές στα προβλεπόμενα κέρδη του 2008 και 8,2 φορές σε αυτά του 2009. Για τη Marfin η τιμή στόχος παραμένει στα €12 με περιθώρια ανόδου 63% από τα τρέχοντα επίπεδα, ενώ προβλέπεται Ρ/Ε στο 8,8 φορές για φέτος και στο 7,4 φορές για το επόμενο έτος.

Για την Ελληνική δίνεται τιμή στόχος €7,50, με περιθώριο ανόδου 95%, ενώ προβλέπεται P/E 7,1 φορές για φέτος και 6,1 για το 2009.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, η Κύπρος και η Ελλάδα συνεχίζουν να επωφελούνται από την εγχώρια ανάπτυξη, με τα μεγέθη των τραπεζών (banking volumes) να αυξάνονται κατά 20% ή και περισσότερο. Στην Ελλάδα παρατηρείται ισχυρή επενδυτική ανάπτυξη και στην Κύπρο σημαντική άνοδος της πιστωτικής επέκτασης και των offshore τραπεζικών δραστηριοτήτων.

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, η Citigroup παραμένει underweight για τον κλάδο.

Ανησυχίες για αναδυόμενες αγορές

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι κάποιοι επενδυτές έχουν εκφράσει ανησυχίες για συγκεκριμένες αναδυόμενες αγορές και κυρίως για τη Ρουμανία. «Όμως οι ελληνικές και οι κυπριακές τράπεζες έχουν ευκαιρίες για ανάπτυξη σε πολλές χώρες, όπως Ρωσία, Τουρκία μέχρι και Βαλκάνια, τόσο σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και σε μη μέλη», αναφέρεται.

Όσον αφορά τα περιθώρια κέρδους των τραπεζών, σημειώνεται ότι τα περιθώρια καταθέσεων θα δεχθούν πιέσεις. Για την Κύπρο, η μείωση των επιτοκίων θα ασκήσει περαιτέρω πίεση στα περιθώρια κέρδους.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |