Thursday, December 8, 2016

Ούτε σεντ για το θκιάνεμα της συνοπαρτσιάς των πολιτικών αρχηγών στην Γενεύη

Image result for Γενεύη mont pelerinΣαν Κύπριος φορολογούμενος πολίτης δεν δέχομαι να πληρώσω ούτε σεντ για την μετάβαση, την σίτιση, την διαμονή, το θκιάνεμα κα. της συνοπαρτσιάς των πολιτικών αρχηγών στην Γενεύη.

Friday, November 25, 2016

Στην Βουλή aka κουκλοθέατρο το θέμα εισόδου της Τράπεζας Κύπρου στο LSE

Image result for ΒΟΥΛΗ ΚΥΠΡΟΣΤούτο το πράμα δεν είναι Βουλή των Αντιπροσώπων αλλά κουκλοθέατρο του παραλόγου!

Αν είναι ποτέ δυνατόν να πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης το σώμα της Βουλής για να συζητά για το θέμα εισόδου της Τράπεζας Κύπρου στο London Stock Exchange (LSE) την στιγμή που η απόφαση διέπεται από τον περί Εταιρειών Νόμο και αφορά αποκλειστικά και μόνο τους 106 χιλ. μετόχους της δημόσιας εταιρείας και κανένα άλλο.

Οι τελευταίοι κλήθηκαν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας στις 13/12 για να αποφασίσουν ως προς την έγκριση ή μη της εισόδου της εταιρείας στο LSE.

---

Η επιτροπή οικονομικών αναμένεται να εγκρίνει τη συζήτηση θέματος αναφορικά με την δημιουργία μητρικής εταιρείας της Τράπεζας Κύπρου στην Ιρλανδία, μετά από αίτημα της βουλευτού της Συμμαχίας Πολιτών Άννας Θεολόγου.

Ο γγ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού εισηγήθηκε όπως το θέμα συζητηθεί στην επιτροπή οικονομικών και μετά στην Ολομέλεια.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, τόνισε ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί στην επιτροπή οικονομικών σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση καθώς, όπως σημείωσε, δεν αφορά απλά μια ιδιωτική τράπεζα αλλά όλη την κυπριακή οικονομία.

Ο κ. Παπαδόπουλος δεσμεύτηκε ότι το ΔΗΚΟ θα εγκρίνει το αίτημα για συζήτηση του θέματος στην επιτροπή τονίζοντας ότι δεν είναι κατάλληλη διαδικασία να συζητηθεί στο κεφάλαιο Δ με ομιλίες, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να τεθούν ερωτήματα προς απάντηση.

Ο κ. Περδίκης, συμφώνησε στη συζήτηση, τόσο του θέματος της δημιουργίας μητρικής εταιρείας στην Ιρλανδία.

Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας ανέφερε ότι εάν υπάρχει δέσμευση από όλα τα κόμματα για συζήτησή του θέματος στην επιτροπή οικονομικών τότε δεν υπάρχει ένσταση, τόνισε όμως, ότι το ζήτημα επείγει και είναι σοβαρό, γι’ αυτό όπως ανέφερε, πρέπει να μπει σε προτεραιότητα.

Πηγή: Stockwatch

Wednesday, October 12, 2016

Κύπρος: Κόκκινα δάνεια - Ότι πάθουμε μες τούντο τόπο εν που την κκελλέ μας την ξερή

Image result for nplsΤελίκα ότι πάθουμε μες τούντο τόπο εν που την κκελλέ μας την ξερή τζιε μόνο. Αναγιώνουμε την γραφειοκρατία και την επικροτούμε!
Διώχνουμε ξένες επενδύσεις επειδή νιώθουμε υπερπατριώτες, υπεράνω όλων και μετά κλαίμε που δεν έχουμε εξωτερική επενδυτική ζήτηση.

ΑΚΕΛ: Πρόταση για απαγόρευση της διάθεσης των μετοχών της Συνεργατικής - Οικονομικά της τασιηνόπιττας!

Image result for Συνεργατικής Κεντρικής ΤράπεζαςΡε κοπέλια μες το ΑΚΕΛ - είδαμε πως εν σας περνούν καθόλου τα οικονομικά την περασμένη πενταετία μιας τζαι τα εκάμετε πίττες, τωρά εβαλθήκετε να κλέισετε τζαι το Συνεργατισμό;

Πρόταση για συνέχιση της έκτακτης εισφοράς: H πελλάρα εν πας τους ανθρώπους!

Image result for Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών.Άμαν η πελλάρα εν πας τους ανθρώπους τζαι όι πας τα βουνά! 

Που την μια ο Νόμος να καθορίζει τον τερματισμό της έκτακτης εισφοράς στο τέλος του 2016 και με τον Υπ. Οικονομικών να τονίζει την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς στο τέλος του 2016 με αντίστοιχο ποσό της τάξης των 80εκ. να επιστρέφεται

Wednesday, June 29, 2016

Εθνική Φρουρά: Ένα Ξέφραγο Αμπέλι

Καλέστηκα για 38ωρη εφεδρεία στην ΕΦ. Άφησα  πίσω τις εργασίες μου, ντύθηκα στα χακί, πήρα όπλο, κράνος, εξάρτυση και πυρομαχικά και πήγα από την

Monday, May 23, 2016

Θεοχάρους: Την καρέκλα ουκ ελάττω παραδώσω... τζιε τον μισθό εννοείται!

Με άλλα λόγια για δεύτερη συνεχόμενη φορά η κ. Θεοχάρους υφαρπάζει την ψήφο του λαού και την εξαργυρώνει όπως αυτή κρίνει.

Thursday, April 14, 2016

Kυπριακή Βουλή: Το Συμφέρον και τα Μάτια σου!

Συγχαρητήρια στους Βουλευτές μας που ανέβαλαν την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον αποκλεισμό εταιρειών από τις δημόσιες συμβάσεις λόγω διαφθοράς για την νέα Βουλή, μετά τον Σεπτέμβριο δηλαδή! 

Εάν δηλαδή μέχρι τότε η υπόθεση με τις εταιρείες που παραδέχτηκαν πως έδωσαν μίζες ολοκληρωθεί τότε οι εν λόγω εταιρείες θα αποφύγουν τον αποκλεισμό τους για 5 χρόνια εφόσον καμιά νομοθεσία δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ.

Κύπρος & Ελλάδα: Oι ''Νικητές'' της Ιστορίας

Μέχρι τώρα είχα την εντύπωση πως η Ρωσία, η Κίνα και γενικά οι χώρες που είχαν ή έχουν κομουνιστικό ή δικτατορικό καθεστώς κρατούν τα σκήπτρα ως προς το θέμα της προπαγάνδας μέσω διάφορων καναλιών πχ ΜΜΕ, εκπαίδευση κα αλλά φαίνεται πως (Κύπρος & Ελλάδα) τους ξεπεράσαμε με διαφορά.

Tuesday, April 12, 2016

Κυπριακή Βουλή: Όλα για το θεαθήναι και τους ψήφους

Φαίνεται πως το τσίρκο στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα συνεχιστεί για πολύ.

Ήδη συζητούνται δύο προτάσεις νόμου, α. Η εισαγωγή διαδικασίας συμψηφισμού των αξιογράφων με τις δανειακές υποχρεώσεις (πρόταση της ΕΔΕΚ) και β. 

Η υποχρεωτική στελέχωση κατά 20% των θέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου από κουρεμένους καταθέτες, μετόχους και κατόχους αξιογράφων (πρόταση του ΔΗΚΟ).

Monday, April 11, 2016

Κύπρος: Πατριώτες a la carte!

Μου αρέσει που ξαφνικά οι Κύπριοι έγιναν υπερευαίσθητοι σχετικά με τον κ. Κουτσοκούμνη και την Τούρκικη φανέλα που φόρεσε την στιγμή που η πλειονότητα των Κυπρίων αγοράζει από διάφορες πολυεθνικές εταιρείες εντός Κύπρου, ρούχα, υποδήματα κα. κατασκευασμένα στην Τουρκία με την ένδειξη μάλιστα "Made in Turkey".

Tuesday, April 5, 2016

ΔΗΣΥ: Περί του Εκλέγειν και Εκλέγεσθαι

Image result for cyprus parliamentΌταν σε μια άκρως δημοκρατική εκλογική διαδικασία αναδεικνύεται ένας αριθμός ατόμων που θα εκπροσωπήσουν ανά επαρχία τον ΔΗΣΥ στις επικείμενες Βουλευτικές εκλογες και το ίδιο το Πολιτικο Γραφείο του κόμματος μπαίνει στην διαδικασία να αμφισβητήσει, να ανατρέψει ή έστω να μελετήσει το ενδεχόμενο αποχώρησης κάποιου υποψηφίου για χάρη της προώθησης ενός άλλου που δεν κατάφερε να μπει στο ψηφοδέλτιο βάση των ψήφων των μελών του κόμματος, τότε πολύ απλά η δημοκρατία πάσχει!

Monday, April 4, 2016

ΑΚΕΛ: Ιστορίες του χωρκού

Ιστορίες του χωρκού! Άνδρο πάλε θωρείς οσιές οξά εν σύνδρομο καταδίωξης πούσιης; Που το άκουσες, στον καφενέ του χωρκού; Εκτός βέβαια και εάν γνωρίζεις ότι όντος στελέχη του ΑΚΕΛ είναι

Thursday, March 31, 2016

Κύπρος: Βουλή των Αντιπροσώπων - Κάτι πίνουν!

Κάτι πρέπει να πίνουν μέσα στην Βουλή δεν εξηγείται αλλιώς!

Οι Βουλευτές μας είχαν την φαεινή ιδέα να προχωρήσουν σύντομα σε θεσμοθέτηση νομοθετήματος που να απαγορεύει την ανεξέλεγκτη διανομή διαφημιστικού υλικού στα

Saturday, March 26, 2016

Κύπρος: Την μίζα ουκ ελάττω παραδώσω! ‪

Ο ευρωπαϊκή οδηγία περί δημοσίων συμβάσεων θα έπρεπε να είχε συμπεριληφθεί στην εθνική νομοθεσία πολύ πριν ξεσπάσουν τα σκάνδαλα με το αποχετευτικό της Πάφου αλλά και τα σκουπίδια.

Οι φωνές που ακούγονται υποστηρίζουν ότι αν η Βουλή καθυστερήσει ακόμα περισσότερο να υιοθετήσει την οδηγία περί

Wednesday, March 2, 2016

Εως 10 Μαρτίου ανανέωση αδειών κυκλοφορίας χωρίς επιβάρυνση

Από τις 720 χιλιάδες οδηγούς μόνο οι 380 ανανεωσαν τις άδειες κυκλοφορίας τους, σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΤΟΜ Σωτήρη Κολέττα. Σε δηλώσεις του στο SigmaLive, o κ. Κολέτας, επεσήμανε ότι η προθεσμία λήγει στις 10 Μαρτίου. 

Monday, February 29, 2016

The 2016 Oscars winners list

<strong>Best actor: </strong>Leonardo DiCaprio, "The Revenant"Here's the list of nominees for the 88th Academy Awards. Winners are noted in bold.

Tuesday, February 16, 2016

Grammy Awards - 2016 winners

The 58th Annual Grammy Awards were held Monday night. Here is a list of some of the big winners noted with an asterisk *.

The Grammys Red Carpet 2016

Of all the awards shows, the Grammys are probably our favourite, just because of all the wacky things we see on the red carpet. 

Monday, February 8, 2016

X-Men: Apocalypse (trailer)

Following the critically acclaimed global smash hit X-Men: Days of Future Past, director Bryan Singer returns with X-MEN: APOCALYPSE. 

Since the dawn of civilization, he was worshipped as a god. Apocalypse, the first and most powerful mutant from Marvel’s X-Men universe, amassed the powers of many other mutants, becoming immortal and invincible. 

Wednesday, January 20, 2016

'Suicide Squad' trailer introduces the worst heroes ever (trailer)

So goes the tagline from the latest Suicide Squad trailer, and that certainly seems possible: DC Comics/Warner Bros.' bad-guy teamup is either going to be spectacular or spectacularly bad. But it's definitely going to be spectacular.

Thursday, January 14, 2016

Oscar Nominations: ‘The Revenant’ and ‘Mad Max: Fury Road’ Lead Nominees (Full List)

The Academy of Motion Picture Arts and Sciences on Thursday announced the nominees for the 88th annual Oscars, with “The Revenant” leading the way with 12 nominations, including for best picture. “Mad Max: Fury Road,” another best picture nominee, tallied 10 nods.

Tuesday, January 12, 2016

The Golden Globes Red Carpet 2016: Check Out All The Looks

The Golden Globes. This award ceremony has all the A-list stars that the Oscars has, but with none of the pretension. (Or at least a lot less of it.)
On Sunday night, Hollywood stormed the red carpet and there were certainly some looks for the books. Emmy Rossum wowed in an Armani strapless gown, Regina King sparkled in sequins and Eva Longoria made a case for wearing winter white. 

Monday, January 11, 2016

Golden Globes 2016: The winners list

The winners at the 73rd Golden Globe Awards are noted with an asterisk (*):

Monday, January 4, 2016

Vinyl TV Series (trailer)

A New York music executive in the late 1970s hustles to make a career out of the city's diverse music scene.

Lucifer TV Series (trailer)

Lucifer, bored from his sulking life in hell comes and lives in Los Angeles only to help humanity with it's miseries through his experience and telepathic abilities to bring people's deepest desires and

The Big Short (Trailer)

Four outsiders in the world of high-finance who predicted the credit and housing bubble collapse of the mid-2000s decide to take on the big banks for their lack of foresight and greed.

Κατέρρευσαν τα χρηματιστήρια της Κίνας

Τα χρηματιστήρια της Σανγκάης και της Σενζέν ανέστειλαν σήμερα τις συναλλαγές έπειτα από πτώση κατά 7% του βασικού δείκτη αναφοράς στην πρώτη συνεδρίαση του 2016. 

Η κατάρρευση του δείκτη CSI300, που αντικατοπτρίζει τις επιδόσεις 300 μεγάλων επιχειρήσεων στα δύο κινεζικά χρηματιστήρια, προκάλεσε για πρώτη...
Share |