Tuesday, April 5, 2016

ΔΗΣΥ: Περί του Εκλέγειν και Εκλέγεσθαι

Image result for cyprus parliamentΌταν σε μια άκρως δημοκρατική εκλογική διαδικασία αναδεικνύεται ένας αριθμός ατόμων που θα εκπροσωπήσουν ανά επαρχία τον ΔΗΣΥ στις επικείμενες Βουλευτικές εκλογες και το ίδιο το Πολιτικο Γραφείο του κόμματος μπαίνει στην διαδικασία να αμφισβητήσει, να ανατρέψει ή έστω να μελετήσει το ενδεχόμενο αποχώρησης κάποιου υποψηφίου για χάρη της προώθησης ενός άλλου που δεν κατάφερε να μπει στο ψηφοδέλτιο βάση των ψήφων των μελών του κόμματος, τότε πολύ απλά η δημοκρατία πάσχει!

Τα μέλη του κόμματος ψήφισαν και επέλεξαν σύμφωνα με την άποψη τους αυτούς που θέλουν να τους εκπροσωπήσουν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος και κατά επέκταση κάποιοι από αυτούς στα έδρανα της Βουλής. Από εδώ και πέρα, οποιεσδήποτε διαδικασίες κινήσει το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος θα είναι αντίθετες με την έννοια της δημοκρατίας, τα ιδεώδη του κόμματος αλλά και την κοινή λογική.

Αφήστε τους πολίτες να επιλέξουν σύμφωνα πάντα με την γνώμη τους τους καλύτερους και μην επεμβαίνετε στις δημοκρατικές διαδικασίες που μόνο αποτέλεσμα έχουν να μπαίνουν στα έδρανα της Βουλής άτομα τα οποία δεν χαίρουν της εμπιστοσύνης των ψηφοφόρων, που δεν έχουν την πείρα, την εμπειρία και που δεν μπορούν να βοηθήσουν την χώρα και την κοινωνία στο σύνολο της, μόνο και μόνο επειδή βρέθηκαν να είναι στο τελικό ψηφοδέλτιο με προτροπή του Πολιτικού Γραφείου και επειδή δεν υπήρχε και καλύτερη επιλογή για τους πολίτες να ψηφίσουν.

Μην μειώνεται τις επιλογές των πολιτών με τους ελάχιστα καλύτερους, αυξήστε τις επιλογές με τους πλέον καλύτερους! Δεν αναφέρομαι προσωπικά σε συγκεκριμένα άτομα παρά μόνο στην κατά προσέγγιση τακτική του κόμματος.
---
"Για τις περιπτώσεις Λευκωσίας και Λάρνακας, πολύ δύσκολα το Πολιτικό Γραφείο θα αποφασίσει ανατροπή των αποφάσεων των επαρχιακών εκλογικών συνελεύσεων. Μόνο εάν κάποιος από τους υποψηφίους σε Λευκωσία και Λάρνακα αποσυρθεί οικειοθελώς μπορούν να βρουν θέση στο ψηφοδέλτιο ο βουλευτής Ρίκκος Μαππουρίδης και ο επίτροπος Εθελοντισμού Γιαννάκης Γιαννάκη. Για την περίπτωση της Λάρνακας ειδικά, θεωρείται απίθανο να γίνει οποιαδήποτε ανατροπή από όσα αποφάσισε η επαρχιακή εκλογική συνέλευση. Αντίθετα, για τη Λευκωσία δεν διαγράφεται το σενάριο να προκύψει κάποια εθελούσια αποχώρηση.

Ο κ. Μαππουρίδης εξελέγη ως αριστίνδην το 2011, ωστόσο στο διάστημα που μεσολάβησε δεν κατάφερε να αποκτήσει ερείσματα στο κομματικό ακροατήριο. Αντίθετα, ο Ανδρέας Πιτσιλλίδης χωρίς να τρέξει καθόλου κατάφερε να μπει στο ψηφοδέλτιο, έστω και στην τελευταία θέση".

Source: Πολίτης

No comments:

Share |