Wednesday, January 8, 2014

KA: Πωλούν χρονοθυρίδα στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου

imageΣε νέα πώληση στοιχείων ενεργητικού προχωρεί ο κρατικός αερομεταφορέας, που ευελπιστεί να καταστεί κερδοφόρος το 2014 υπό την απειλή οριστικού λουκέτου από την κομισιόν. 

Μετά τα αεροπλάνα, τη θυγατρική Zenon και τα ακίνητα, σειρά πήρε ο...
χρονοθυρίδα στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου – μία εκ των δύο που έχουν οι Κυπριακές Αερογραμμές. 

Η πώληση της χρονοθυρίδας θα αποφέρει έσοδα για την εταιρεία της τάξης των €15 εκ. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣ των ΚΑ Τώνη Αντωνίου, είναι θέμα ημερών να συνομολογηθεί επίσημα η συμφωνία, την οποία χαρακτήρισε πολύ σημαντική στη συγκεκριμένη περίοδο κατά την οποία, όπως τόνισε, η εταιρεία χρειάζεται ενίσχυση της ρευστότητας της. 

Κληθείς από τη StockWatch να σχολιάσει αντιδράσεις της συντεχνίας των πιλότων σε ότι αφορά την πώληση της χρονοθυρίδας ο κ. Αντωνίου, εξήγησε ότι το πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας στο αεροδρόμιο του Heathrow δεν θα πρόκειται να αλλάξει, καθώς, όπως σημείωσε, θα διατηρηθεί η μία χρονοθυρίδα. 

Πρόσθεσε ότι η εταιρεία θα έχει την ευκαιρία να χρησιμοποιεί και το αεροδρόμιο Stansted στο Λονδίνο παρέχοντας την ευκαιρία στις ΚΑ να διαθέτουν πολύ πιο φθηνά ναύλα καθιστώντας την ιδιαίτερα ανταγωνιστική. 

Τα περί καταρχήν συμφωνίας, για πώληση της χρονοθυρίδας, επιβεβαίωσε και ο γενικός διευθυντής του υπουργείου συγκοινωνιών Αλέκος Μιχαηλίδης ο οποίος επεσήμανε ότι εντός των προσεχών λίγων βδομάδων ενδέχεται να ανακοινωθούν κάποιες σημαντικές για την εταιρεία αποφάσεις. 



Source:http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=news_view&ann_id=189452

No comments:

Share |