Wednesday, January 8, 2014

Ξεκινά η Primetel με το τρίτο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας

Τα βρήκαν Υπουργείο Συγκοινωνιών και Primetel για τους όρους της τρίτης άδειας κινητής τηλεφωνίας και πριν το τέλος του τρέχοντος μηνός αναμένεται η υπογραφή και η αδειοδότηση του νέου δικτύου.

Η τελική συμφωνία στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Primetel και Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Υπουργείου Συγκοινωνιών επιτεύχθηκε λίγο πριν τις τελευταίες ώρες του 2013 και ουσιαστικά το Υπουργείο έκανε αποδεκτή τη θέση της Primetel να πληρώνει το τέλος της άδειας σε ισόποσες... ετήσιες δόσεις.

Έτσι, το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του υπουργείου απέστειλε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, επιστολή στην Primetel, ζητώντας της εντός 30 ημερών να καταβάλει το 10% του ποσού και να υπογράψει τα σχετικά έγγραφα.

Υπενθυμίζεται ότι η Primetel ήταν ο μοναδικός προσφοροδότης στον πλειστηριασμό για την 3η άδεια κινητής τηλεφωνίας, οπότε και την κέρδισε με το ποσό ανοίγματος του πλειστηριασμού που όρισε η κυβέρνηση, δηλαδή τα €12,3 εκατ., αφού δεν έγινε ουσιαστικά πλειστηριασμός.  

Η συμφωνία προβλέπει ότι εντός 30 ημερών η Primetel θα καταβάλει €1,25 εκατ. στο Ταμείο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κάθε επόμενο έτος μέχρι τη συμπλήρωση δεκαετίας θα καταβάλλει ισόποσες δόσεις.

Αυτό ευνοεί την εταιρεία που δεν θα χρειαστεί επιπρόσθετα ποσά πέραν των αναγκαίων για επενδύσεις στο τρίτο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, ενώ το κράτος μπορεί να διακόψει την αδειοδότηση εάν δεν καταβληθεί μια ετήσια δόση.
- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-technologia/53/179073/xekina-i-primetel-me-to-trito-diktyo-kinitis-tilefonias#sthash.T7KDTgyW.dpuf

Source:http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-technologia/53/179073/xekina-i-primetel-me-to-trito-diktyo-kinitis-tilefonias

No comments:

Share |