Friday, July 26, 2013

Ανόρθωση: Oλοκληρωτική κατάρρευση

Δύσκολες πραγματικά ώρες για την Ανόρθωση που έζησε ένα πραγματικό εφιάλτη στην Σουηδία, και υπέστη ένα...
ντροπιαστικό αποκλεισμό με σκορ 4-0. Ο αποκλεισμός από την Γκέφλε, πέρα από το ότι θα στοιχίσει αγωνιστικά, θα στοιχίσει και οικονομικά, θα έχει και μεγαλύτερες προεκτάσεις μέσα στην ομάδα, αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο ο Σάββας Κάκος, όσο και ο Χρίστος Κασιανός εξέφρασαν πρόθεση παραίτησης.

Οι οπαδοί που ακολούθησαν την αποστολή στην Σουηδία ξέσπασαν, παρατηρήθηκαν προπηλακισμοί και χρειάστηκε η επέμβαση της σουηδικής αστυνομίας για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Οι λιγοστοί οπαδοί της Ανόρθωσης που ακολούθησαν την ομάδα στην Σκανδιναβική χώρα, μετά το τέλος του αγώνα κατευθύνθηκαν στο πούλμαν που μετέφερε την αποστολή, έβριζαν και ζητούσαν εξηγήσεις από τον πρόεδρο, προπονητή και ποδοσφαιριστές. 

Εγιναν πάρα πολλά λάθη στο Νορπόρτεν Αρίνα και η ευθύνη είναι συνολική. Όλοι οι ποδοσφαιριστές ήταν απαράδεκτοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο, απαθείς, με λάθη στις μεταβιβάσεις, χωρίς οργάνωση, χωρίς ρυθμό. Με υπεροψία και υποτίμηση κανείς δεν πήρε πρόκριση. Η Ανόρθωση από την πρώτη στιγμή βαφτίστηκε φαβορί απέναντι στην Γκέφλε, και μετά το 3-0 τονίστηκε ότι αυτή η πρόκριση δεν χάνεται. Ωστόσο, κανείς δεν έλαβε υπόψη ότι η Γκέφλε δεν είναι κάποιο καφενείο της Σουηδίας και το πλήρωσαν.

Σ' αυτό φταίει και η εικόνα που βγήκε προς τα έξω, η απόδοση και ο βαθμός ετοιμότητας στον πρώτο αγώνα. Η Ανόρθωση ήταν όντως καλή, έδειξε καλά στοιχεία, αλλά ως εκεί. Δεν χρειαζόταν το στοιχείο της υπερβολής. Η ομάδα χωρίς να έχει ακόμη πολλά παιχνίδια στα πόδια της, χωρίς φρεσκάδα και χωρίς να γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες του πλαστικού χορτοτάπητα, υπέστη ένα απίστευτο διασυρμό από μια ομάδα που δεν είναι μεγαθήριο.

Το τελικό σφύριγμα στο Νορπόρτεν Αρίνα έφερε και την ολοκληρωτική κατάρρευση. Κάποιοι ποδοσφαιριστές έπεσαν και έμειναν στο χόρτο, ενώ όσοι είδαν την εικόνα στα αποδυτήρια, μπορούν εύκολα να αντιληφθούν το κλίμα, την απογοήτευση και το πόσο κόστισε ο αποκλεισμός. Και αγωνιστικά, αλλά και οικονομικά. 

Αγωνιστικά, η Ανόρθωση μένει πλέον ένα περίπου μήνα σε αγωνιστική απραξία, πάει τούμπα η προετοιμασία και το πρόγραμμα που βγήκε για τη συνέχεια. Οικονομικά, ο αποκλεισμός στοίχισε στην Ανόρθωση αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (από εισιτήρια διαρκείας, τηλεοπτικά, τα μπόνους από την ΟΥΕΦΑ και άλλα πολλά) στα οποία η διοίκηση πόνταρε μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος.

Source: http://www.shootandgoal.com/page.php?bid=8&id=72909

No comments:

Share |