Friday, July 26, 2013

Εγγυημένο εισόδημα εξήγγειλε ο πρόεδρος


Εγγυημένο ελάχιστο εισόδημα σε ανέργους αποφοίτους πανεπιστημίων, εργαζόμενους με ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα και αυτοεργοδοτούμενους που μπήκαν στην ανεργία εξήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος, στην πιο
σημαντική μεταρρύθμιση του κράτους πρόνοιας.

Τα έσοδα για την αλλαγή στο πρόγραμμα κοινωνικής πρόνοιας θα προκύψουν από την καλύτερη στόχευση των κοινωνικών παροχών.

Με τη μεταρρύθμιση του κράτους πρόνοιας, ψηλότερα εισοδήματα θα έχουν επίσης οι συνταξιούχοι χωρίς επαρκείς συνεισφορές στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

«Η γενική αρχή του σχεδίου είναι να μην υπάρξει συμπολίτης μας που να μην έχει εξασφαλισμένες τις ελάχιστες ανάγκες μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης σε ευρωπαϊκή χώρα», είπε σήμερα ο πρόεδρος σε δημοσιογραφική διάσκεψη.

«Το εγγυημένο ελάχιστο εισόδημα θα αντικαταστήσει και θα χρηματοδοτηθεί από μεγάλο αριθμό αστόχευτων μέχρι σήμερα επιδομάτων που, συχνά αυξαίρετα, δίδονταν από διαφορετικά υπουργεία και διαφορετικές υπηρεσίες του κράτους».

Τερματίζεται, είπε, η πολιτική των αστόχευτων και διάσπαρτων βοηθημάτων, παροχών και επιδομάτων.

Η επιδοματική πολιτική του κράτους θα στεγάζεται σε μία αρχή, στο υπουργείο εργασίας, πλην το επίδομα φια φοιτητές που θα συνεχίσει να δίνεται από το υπουργείο παιδείας.

Το ύψος του, ανέφερε ο πρόεδρος θα καθορίζεται με αντικειμενικό και επιστημονικό τρόπο, με το διεθνές γραφείο εργασίας.



Source:http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=news_view&ann_id=179106

No comments:

Share |