Tuesday, October 9, 2012

Κίνα: Ένεση ρευστότητας $42,14 δισ. από την Κεντρική Τράπεζα

Κίνα: Ένεση ρευστότητας $42,14 δισ. από την Κεντρική Τράπεζα

 Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας διοχέτευσε 42,14 δισ. δολάρια στην αγορά την Τρίτη μέσω επαναγοράς τίτλων, πραγματοποιώντας τη δεύτερη μεγαλύτερη ημερήσια ένεση ρευστότητας στην οποία έχει προχωρήσει ποτέ, σε μια προσπάθεια χαλάρωσης των πιστωτικών συνθηκών στην αγορά με στόχο την τόνωση της οικονομίας.

Η κίνηση αυτή από την κεντρική τράπεζα της Κίνας ακολούθησε την ανακοίνωση των στοιχείων που έδειξαν συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας για δεύτερο διαδοχικό μήνα τον Σεπτέμβριο, εγείροντας ανησυχίες για την δυναμική της ανάπτυξης της δεύτερης μεγαλύτερης παγκόσμιας οικονομίας και υποδεικνύοντας την ανάγκη μιας πιο επιθετικής προσπάθειας νομισματικής χαλάρωσης. Θετικά υποδέχτηκε το κινεζικό χρηματιστήριο την «ένεση ρευστότητας» με τον με τον Shanghai Composite Index να ενισχύεται μετά την κίνηση της Κεντρικής Τράπεζας κατά 2% στις 2.116,79 μονάδες.

Η ένεση ρευστότητας της κινεζικής Τράπεζας πιθανότατα θα οδηγήσει σε μείωση των επιτοκίων στην αγορά και σε κατ’ επέκταση μείωση του κόστους δανεισμού για τις επιχειρήσεις, που θα τις βοηθήσει να ανταπεξέλθουν σε ένα περιβάλλον αποδυναμωμένης εγχώριας οικονομίας, σύμφωνα με traders.

source: capital.gr
Share |