Friday, February 24, 2012

Η Eurobank αποχωρεί από την τουρκική αγορά


Η Eurobank αποχωρεί από την τουρκική αγορά



Η ελληνική οικονομική κρίση πλέον έχει αντίκτυπο και στην τουρκική αγορά. Τη στιγμή που στην Ελλάδα συζητούνται διάφορα σενάρια για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, το ελληνικό κεφάλαιο αποχωρεί από την τουρκική αγορά.

Σε δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας «Μιλλιγιέτ» αναφέρεται ότι ο ελληνικός τραπεζικός όμιλος Eurobank EFG, ο οποίος εδώ και μερικά χρόνια κατέχει το 70% των μετοχών της τουρκικής τράπεζας Eurobank Tekfen, αποχωρεί επισήμως από την τουρκική αγορά.

Η «Μιλλιγιέτ» μεταδίδει την είδηση ότι οι μετοχές που κατέχει ο όμιλος Eurobank EFG στην τουρκική τράπεζα θα πωληθούν στην τράπεζα Burgan Bank, η οποία ανήκει στον εμπορικό κολοσσό του Κουβέιτ, KIPCO.

Η τουρκική εφημερίδα τονίζει ότι η νέα πρωτοβουλία του ελληνικού ομίλου είναι αποτέλεσμα της μεγάλης οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Η «Μιλλιγιέτ» χαρακτηρίζει τη Eurobank ως «δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα» της Ελλάδας και τονίζει ότι η τράπεζα είχε ανακοινώσει την πώληση των μετοχών της στην τουρκική τράπεζα τον προηγούμενο Ιούλιο.

Το 44,63% των μετοχών του ομίλου KIPCO ανήκει στη βασιλική οικογένεια του Κουβέιτ. Το τελευταίο διάστημα, το αραβικό κεφάλαιο δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για προοπτικές μελλοντικής δραστηριοποίησης στην τουρκική αγορά.


source: kathimerini.com.cy

No comments:

Share |