Wednesday, January 4, 2012

Βρετανία: Ενισχύθηκε περαιτέρω ο PMI του κατασκευαστικού κλάδου


Βρετανία: Ενισχύθηκε περαιτέρω ο PMI του κατασκευαστικού κλάδου

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Βελτιώθηκε περαιτέρω το Δεκέμβριο ο δείκτης PMI του βρετανικού κατασκευαστικού κλάδου παραμένοντας πάνω από το επίπεδο των 50 μονάδων για 12 μήνες, όπως έδειξαν τα στοιχεία της μηνιαίας έρευνας που διεξάγει η Markit και το Chartered Institute of Purchasing & Supply.

Το Δεκέμβριο ο δείκτης PMI αναρριχήθηκε στις 53,2 μονάδες από 52,3 το Νοέμβριο.

Η άνοδος ακολούθησε την απροσδόκητη βελτίωση του μεταποιητικού PMI όπως έδειξαν τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη, με τον δείκτη να σκαρφαλώνει στις 49,6 μονάδες παραμένοντας ωστόσο κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο των 50 μονάδων γεγονός που υποδηλώνει αδύναμες επιδόσεις από τον κλάδο το δ΄ τρίμηνο του 2011.

Μετρήσεις πάνω από το 50 υποδηλώνουν επέκταση της δραστηριότητας, ενώ κάτω από το 50 συρρίκνωση.

"Τα στοιχεία του PMI υποδηλώνουν ένα θετικό τελείωμα στο 2011 για τον κατασκευαστικό κλάδο, με την παραγωγή να αυξάνεται και πάλι μετά την ενίσχυση των νέων εργασιών", δήλωσε η Sarah Bingham, οικονομολόγος της Markit.

"Η έρευνα υποδεικνύει ότι ο κλάδος αναμένεται να έχει θετική συμβολή στην οικονομία το τελευταίο τρίμηνο του έτους, συμβάλλοντος στην αποφυγή μιας πιθανής επιστροφής στην ύφεση, πρόσθεσε.

Πέραν από την άνοδο στις νέες εργασίας, η έρευνα έδειξε ότι για πρώτη φορά σε διάστημα εννέα μηνών και οι τρεις βασικοί κλάδοι των κατασκευών ανέφεραν αύξηση της δραστηριότητας.

Στα έργα πολιτικού μηχανικού καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση της παραγωγής, ο τομέας των νέων κατοικιών σημείωσε αύξηση για δεύτερο διαδοχικό μήνα, ενώ και στην εμπορική δραστηριότητα ο δείκτης παρέμεινε πάνω από το επίπεδο των 50 μονάδων το Δεκέμβριο.




source: capital.gr

No comments:

Share |