Wednesday, January 4, 2012

Fitch: Αρνητικό το outlook για τις ισπανικές τράπεζες



Fitch: Αρνητικό το outlook για τις ισπανικές τράπεζες


Μηδενική ανάπτυξη αναμένει για την Ισπανία το 2012 η Fitch Ratings, ενώ την ίδια στιγμή προειδοποιεί ότι το outlook για τις σημαντικότερες τράπεζες της χώρας είναι αρνητικό και οι αξιολογήσεις τους βρίσκονται σε καθεστώς επιτήρησης με αρνητικές προοπτικές (Rating Watch Negative - RWN).

"Η περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης στην Ευρωζώνη και η επιδείνωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος στην Ισπανία και ολόκληρη την Ευρώπη, ενισχύουν την αστάθεια στις αγορές και την αποστροφή στο ρίσκο και θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά το πιστωτικό προφίλ των τραπεζών", σημειώνει η Maria Jose Lockerbie, managing director της Fitch Financial Institutions.

"Το αδύναμο οικονομικό περιβάλλον στην Ισπανία, η υψηλή ανεργία και τα προβλήματα στην αγορά ακινήτων θα συνεχίσουν να περιορίζουν τους όγκους εργασιών των τραπεζών και να επιβαρύνουν την ποιότητα των στοιχείων του ενεργητικού", προσθέτει.

Στις εκτιμήσεις της για την πορεία της ισπανικής οικονομίας η Fitch εμφανίζεται ιδιαίτερα απαισιόδοξη. Ειδικότερα, για το 2012 ο οίκος αναμένει μηδενική ανάπτυξη από αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,5% στις προηγούμενες εκτιμήσει της, ενώ για το 2013 αναμένει μικρή αύξηση του ΑΕΠ κατά 1% από 1,5%.


source: capital.gr

No comments:

Share |