Tuesday, January 17, 2012

Παραλύουν για τέσσερεις ώρες τα αεροδρόμια την Τετάρτη


Παραλύουν για τέσσερεις ώρες τα αεροδρόμια την Τετάρτη

35 συνολικά πτήσεις, από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου από και προς τα αεροδρόμια αρκετών χωρών αναμένεται να επηρεαστούν από την τετράωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμος Ασπρής ανέφερε ότι «δυστυχώς, τελικά δεν κατέστη εφικτό να αποφευχθεί η αυριανή εξαγγελθείσα απεργία από τους Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας. Οι αρχές και των δυο Διεθνών αεροδρομίων της Κύπρου, παρέλαβαν γύρω στη μια μετά το μεσημέρι, την επίσημη NOTAM-Ειδοποίηση σύμφωνα με την οποία οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας κατέρχονται αύριο σε απεργία, από τη μία μετά το μεσημέρι, μέχρι τις πέντε η ώρα το απόγευμα».

Ως αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης, συνέχισε «αναμένεται να επηρεαστεί το πτητικό πρόγραμμα και των δύο αεροδρομίων της χώρας. Συνολικά, και στα δύο αεροδρόμια, επηρεάζονται 35 πτήσεις εκ των οποίων οι 17 είναι αναχωρήσεις και οι άλλες 18 είναι αφίξεις».

Συγκεκριμένα, στο αεροδρόμιο Λάρνακας επηρεάζονται 23 πτήσεις, 12 αναχωρήσεις και 11 αφίξεις, ενώ στο αεροδρόμιο της Πάφου επηρεάζονται 12 πτήσεις, 5 αναχωρήσεις και 7 αφίξεις.

Ο κ. Ασπρής πρόσθεσε ότι «ο συνολικός αριθμός των επιβατών που αναμένεται να επηρεαστεί από την αυριανή απεργία υπολογίζεται στις 5 χιλιάδες άτομα. Προς αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας καλούμε το επιβατικό κοινό όπως βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αερογραμμές και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες» είπε.

Επιθυμούμε, πρόσθεσε, «να εκφράσουμε τη λύπη μας για αυτή την εξέλιξη. Πιστεύουμε ότι ο καθένας από μας τίθεται πλέον στην κρίση του επιβατικού κοινού. Αυτοί οι οποίοι με τις ενέργειες τους αποφασίζουν να ανοίξουν το κουτί της Πανδώρας, σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά εποχή, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα πιθανά αρνητικά συνεπακόλουθα, δεν θα αφορούν μόνο όλους τους υπόλοιπους αλλά ακόμη και τους ίδιους», κατέληξε.

Αεροδρόμιο Λάρνακας: Κανονικά στελεχωμένος την Τρίτη το βράδυ ο Πύργος Ελέγχου
Κανονικά με δυο Λειτουργούς Αεροπορικών Κινήσεων θα στελεχωθεί απόψε ο Πύργος Ελέγχου του αεροδρομίου της Λάρνακας μετά από σχετικές διευθετήσεις στις οποίες προέβη η ΠΑΣΥΔΥ και, συγκεκριμένα, η Κλαδική Υπαλλήλων Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας.

Σε επιστολή της προς τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιο Φλουρέντζου και αφού πρώτα υπενθυμίζει ότι η σοβαρότατη έλλειψη προσωπικού και η άρνηση των υπαλλήλων του Τμήματος να εργαστούν υπερωρίες υπό την αβεβαιότητα του τρόπου αποζημίωσης τους είναι οι λόγοι για τους οποίους τα αεροδρόμια της Κύπρου κλείνουν κάποιες ώρες τις τελευταίες μέρες, η Κλαδική Υπαλλήλων Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας εξηγεί ότι παρουσιάστηκε πρόβλημα σε ό,τι αφορά την κανονική λειτουργία του αεροδρομίου απόψε, όταν ένας από τους δυο λειτουργούς της αποψινής βάρδιας στον Πύργο Ελέγχου ασθένησε και κανένας δεν αποδέχτηκε να παρουσιαστεί για υπερωριακή εργασία ως αντικαταστάτης.

Η Συντεχνία πληροφορεί τον Υπουργό ότι προέβηκε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να γίνει μετακίνηση προσωπικού από την αυριανή ημερήσια βάρδια – χωρίς υπερωριακή αποζημίωση – προκειμένου σήμερα το βράδυ να στελεχωθεί πλήρως ο Πύργος Ελέγχου με δυο λειτουργούς.

Εξηγεί, ωστόσο, ότι αύριο «θα παραμείνει αναγκαστικά για ημερήσιο καθήκον ο κρίσιμος αριθμός του ενός μόνο Λειτουργού Αεροπορικών Κινήσεων για όλη τη διάρκεια της βάρδιας» και εκφράζει την ελπίδα ότι με δεδομένη και την τετράωρη στάση εργασίας που έχει εξαγγείλει η Συντεχνία των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, ο Λειτουργός Αεροπορικών Κινήσεων θα αναπαυθεί κατά τη διάρκεια της απεργίας.

«Εχουμε όλη την καλή διάθεση να βοηθήσουμε όπου και όπως μπορούμε για απεμπλοκή από αυτή την κατάσταση με αμοιβαία καλή πρόθεση και κατανόηση», καταλήγει η Συντεχνία στην επιστολή της προς τον Υπουργό.

Αλλαγές σε πτήσεις της AEGEAN AIRLINES
Η AEGEAN AIRLINES ανακοίνωσε την αλλαγή στην ώρα αναχώρησης σε 5 σκέλη πτήσεων προς/από Λάρνακα της 18ης Ιανουαρίου 2012 καθώς και στην ώρα αναχώρησης μίας πτήσης από Λονδίνο προς Αθήνα, λόγω της στάσης εργασίας που εξήγγειλαν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας του αεροδρομίου της Λάρνακας για την Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012, από ώρα 13:00 έως 17:00 της Τετάρτης.

Οι αλλαγές στις πτήσεις είναι οι εξής:

• Α3 906 Αθήνα – Λάρνακα, Αναχώρηση από Αθήνα στις 15:30 αντί στις 14:45
• Α3 907 Λάρνακα – Αθήνα, Αναχώρηση από Λάρνακα στις 18:00 αντί στις 17:15
• Α3 920 Θεσσαλονίκη – Λάρνακα, Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 15:15 αντί στις 14:15
• Α3 921 Λάρνακα – Θεσσαλονίκη, Αναχώρηση από Λάρνακα στις 17:55 αντί στις 16:55
• Α3 758 Λάρνακα – Λονδίνο, Αναχώρηση από Λάρνακα στις 17:00 αντί στις 16:20
• Α3 605 Λονδίνο – Αθήνα, Αναχώρηση από Λονδίνο στις 20:45 αντί στις 20:20

Η AEGEAN, αναφέρει ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια, ώστε να επικοινωνήσει με τους επιβάτες των ως άνω πτήσεων προκειμένου να τους ενημερώσει για τις αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πτήσεων τους.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι επιβάτες όπως επισκέπτονται το site της AEGEAN www.aegeanair.com ή καλούν στα τηλέφωνα: 801 11 20000(από σταθερό), 210 6261000(από κινητό).


source: kathimerini.com.cy

No comments:

Share |