Wednesday, January 18, 2012

Παραλύουν τα αεροδρόμια


Παραλύουν τα αεροδρόμια

Παραλύουν σήμερα για τέσσερις ώρες από τις 13:00 μέχρι τις 17:00 τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου εξαιτίας της τετράωρης στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν χθες κυρίως από τον υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Ευθύμιο Φλουρέντζο να ανασταλεί η προγραμματιζόμενη για σήμερα δυναμική αντίδραση των ελεγκτών απέβησαν άκαρπες.

Από τη στάση εργασίας θα επηρεαστούν 35 συνολικά πτήσεις, από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, από και προς τα αεροδρόμια αρκετών χωρών.

Ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων απηύθυνε ακόμη και χθες βράδυ ύστατη έκκληση στους ελεγκτές να ακυρώσουν τα απεργιακά τους μέτρα σημειώνοντας ότι τα αεροδρόμια και ο κυπριακός λαός με τη συμπεριφορά των ελεγκτών βρίσκεται σε ομηρία, κατά την έκφραση του.

Η εργατική διαφορά με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προέκυψε μετά την αντίδραση τους σε νομοθετικές ρυθμίσεις που επηρεάζουν τους μισθούς τους αλλά και το ύψος της αμοιβής για υπερωρίες.

Πριν από λίγο ο Ευθύμιος Φλουρέντζος που μιλούσε στο Τρίτο του ΡΙΚ ανέφερε ότι αδυνατεί να κατανοήσει τα επιχειρήματα των ελεγκτών να αρνούνται να παραστούν στη Μικτή Επιτροπή Προσωπικού (ΜΕΠ) για συζήτηση του όλου προβλήματος που έχει προκύψει. Σημείωσε ότι και σήμερα θα συνεχίσει τις προσπάθειες του για αποτροπή των δυναμικών μέτρων αναφέροντας ότι χθες κάλεσε τα αρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν στο διορισμό διαιτητών για επίλυση της διαφοράς με βάση τις πρόνοιες της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί μεταξύ των κοινωνικών εταίρων το 2004 σε σχέση με τη ρύθμιση των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες.

Σε δηλώσεις του χθες ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου, Αδάμος Ασπρής, ανέφερε ότι οι αρχές και των δυο διεθνών αεροδρομίων της Κύπρου, παρέλαβαν γύρω στη μια χθες το μεσημέρι την επίσημη NOTAM - ειδοποίηση των ελεγκτών σε σχέση με τη στάση εργασίας.

Ως αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης, συνέχισε, «αναμένεται να επηρεαστεί το πτητικό πρόγραμμα και των δύο αεροδρομίων της χώρας. Συνολικά, και στα δύο αεροδρόμια, επηρεάζονται 35 πτήσεις εκ των οποίων οι 17 είναι αναχωρήσεις και οι άλλες 18 είναι αφίξεις».

Συγκεκριμένα, στο αεροδρόμιο Λάρνακας επηρεάζονται 23 πτήσεις, 12 αναχωρήσεις και 11 αφίξεις, ενώ στο αεροδρόμιο της Πάφου επηρεάζονται 12 πτήσεις, 5 αναχωρήσεις και 7 αφίξεις.

Ο κ. Ασπρής πρόσθεσε ότι «ο συνολικός αριθμός των επιβατών που αναμένεται να επηρεαστεί από την απεργία υπολογίζεται στις 5 χιλιάδες άτομα. Προς αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας καλούμε το επιβατικό κοινό όπως βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αερογραμμές και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες», είπε.

source: stockwatch.com.cy

No comments:

Share |