Friday, December 16, 2011

Απογοητεύει η ραγδαία πτώση των κερδών της RIM στο γ΄ τρίμηνο


Απογοητεύει η ραγδαία πτώση των κερδών της RIM στο γ΄ τρίμηνο


Μεγάλη πτώση στα κέρδη τρίτου τριμήνου χρήσης ανακοίνωσε η Research In Motion, έχοντας προετοιμάσει επενδυτές και αναλυτές νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ωστόσο, η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε παράλληλα νέες, χαμηλότερες εκτιμήσεις για τα μέγεθη του τρέχοντος τριμήνου, με τις οποίες υποβαθμίζει περαιτέρω τις προβλέψεις της για μείωση των πωλήσεων των BlackBerry.

Η μετοχή της σημειώνει βουτιά άνω του 7% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall Street.

Αναλυτικότερα, για το τρίμηνο που έληξε στις 26 Νοεμβρίου, τα καθαρά κέρδη της RIM διαμορφώθηκαν στα 265 εκατ. δολάρια ή 51 σεντς ανά μετοχή, έναντι κερδών ύψους 911 εκατ. δολαρίων ή 1,74 σεντς ανά μετοχή της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανήλθαν στα 667 εκατ. δολάρια ή 1,27 δολάρια ανά μετοχή στο φετινό γ΄ τρίμηνο.

Τα έσοδα της υποχώρησαν 6% στα 5,17 δισ. δολάρια, με την εταιρεία να διαθέτει 14,1 εκατ. smartphone στη διάρκεια του τριμήνου.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Thomson Reuters, οι αναλυτές τοποθετούσαν τα κέρδη της RIM στα 1,19 δολάρια ανά μετοχή και τα έσοδα στα 5,27 δισ. δολάρια.

Για το δ΄ τρίμηνο που λήγει το Φεβρουάριο, η εταιρεία αναμένει κέρδη της τάξης των 80-90 σεντς ανά μετοχή -έναντι εκτιμήσεων αναλυτών για κέρδη 1,18 δολ. ανά μετοχή. Επίσης τοποθετεί τα έσοδα μεταξύ 4,6 και 4,9 δισ. δολαρίων, έναντι εκτιμήσεων για έσοδα 5,12 δισ. δολαρίων.



source: capital.gr

No comments:

Share |