Friday, December 16, 2011

Νέο χαμηλό 5 μηνών για το χρυσό


Νέο χαμηλό 5 μηνών για το χρυσό


Σε νέο χαμηλό πέντε μηνών έκλεισε η τιμή του χρυσού την Πέμπτη, καθώς το "εύθραυστο" ευρώ και η απογοήτευση για την απουσία νέων μέτρων στήριξης της οικονομίας "διάβρωσαν" την τάση ανάκαμψης που καταγράφηκε νωρίτερα.

Το πιο ενεργό συμβόλαιο του χρυσού, παραδόσεως Φεβρουαρίου, υποχώρησε κατά 9,70 δολάρια ή 0,6% στα 1.577,20 δολάρια ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Υπενθυμίζεται ότι στις συναλλαγές της Τετάρτης η τιμή του χρυσού υποχώρησε κάτω από το επίπεδο των 1.600 δολαρίων για πρώτη φορά από τις αρχές Οκτωβρίου και σε χαμηλό πέντε μηνών.

Στο υψηλό ημέρας, εν μέσω διστακτικής ανάκαμψης, το συμβόλαιο Φεβρουαρίου βρέθηκε να ενισχύεται έως τα 1.596,50 δολάρια ανά ουγγιά, με ώθηση από την ανάκαμψη του ευρώ και ενώ ορισμένοι traders βρήκαν ευκαιρία αποκόμισης κερδών. Ωστόσο, στη συνέχεια το δολάριο ανέκαμψε από τα χαμηλά ημέρα, καθιστώντας το αποτιμημένο σε δολάρια συμβόλαιο πιο ακριβό και συνεπώς λιγότερο ελκυστικό.

Οι επενδυτές διστάζουν να αυξήσουν τις τοποθετήσεις τους σε χρυσό, ενώ οι ανησυχίες για έλλειψη ρευστότητας ως αποτέλεσμα της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους συνεχίζουν να επισκιάζουν τους πιο μακροπρόθεσμους φόβους για την οικονομική ανάπτυξη.

Αναλυτής BofA/Merrill: Έως και 2.500 δολ. ανά ουγγιά ο χρυσός εάν παρέμβουν ΕΚΤ, Fed

Η ολοένα αυξανόμενη πιθανότητα παροχής στήριξης στην οικονομία από τις ΕΚΤ και Fed, θα εκτινάξει την τιμή του χρυσού στα 2.000-2.500 δολάρια ανά ουγγιά το 2012, εκτιμά ο στρατηγικός αναλυτής της BofA/Merrill, Francisco Blanch.

"Η ΕΚΤ θα είναι μάλλον η πρώτη που θα δράσει, και προτού γίνει αυτό το ευρώ θα έχει υποχωρήσει πιθανότατα στα 1,25 δολάρια", σημειώνει ο αναλυτής.



source: capital.gr

No comments:

Share |