Tuesday, December 20, 2011

Γερμανία: Αμετάβλητος ο δείκτης GfK καταναλωτικής εμπιστοσύνης


Γερμανία: Αμετάβλητος ο δείκτης GfK καταναλωτικής εμπιστοσύνης

Φρανκφούρτη (Dow Jones) – Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της γερμανικής εταιρείας ερευνών στην αγορά GfK, αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητος τον Ιανουάριο καθώς οι προοπτικές της αγοράς εργασίας στη Γερμανία συνεχίζουν να είναι ισχυρές, σύμφωνα με το Reuters.

Και αυτό παρά τις προειδοποιήσεις από αναλυτές και τη γερμανική κεντρική τράπεζα ότι η Γερμανία ίσως επηρεαστεί στο α΄ τρίμηνο από την επιβράδυνση παγκοσμίως.

Ο δείκτης αναμένεται να διαμορφωθεί στις 5,6 μονάδες τον Ιανουάριο, αμετάβλητος σε σχέση με το Δεκέμβριο, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις δημοσκόπησης του Dow Jones Newswires που έκαναν λόγο για 5,5 μονάδες.

Αν και ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος GfK αναφέρεται στον μήνα που ακολουθεί, οι υποδείκτες –οικονομικών προσδοκιών, προσδοκιών εισοδήματος και αγοραστικής δυναμικής- αναφέρονται στον τρέχον μήνα.

Οι οικονομικές προοπτικές της Γερμανίας βελτιώθηκαν το Δεκέμβριο μετά από την επιδείνωση των πέντε τελευταίων μηνών. Οι οικονομικές προσδοκίες σημείωσαν άνοδο στο -0,9 από το -7,2 στον προηγούμενο μήνα, .

Οι προσδοκίες για την αύξηση των εισοδημάτων αυξήθηκαν στις 34 μονάδες από τις 31,1 μονάδες καθώς τα στοιχεία για την απασχόληση αυξάνονται σταδιακά και η ανεργία υποχωρεί.





source: capital.gr

No comments:

Share |