Thursday, November 10, 2011

DJ: Ο Ιταλός πρωθυπουργός Berlusconi θα παραιτηθεί μέχρι την Κυριακή


DJ: Ο Ιταλός πρωθυπουργός Berlusconi θα παραιτηθεί μέχρι την Κυριακή

Ρώμη (Dow Jones) – Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Silvio Berlusconi θα είναι έτοιμος να στηρίξει μια πιθανή έκτακτη κυβέρνηση της οποίας θα ηγείται ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος Mario Monti, αλλά ο κεντροδεξιός συνασπισμός παραμένει διχασμένος για το ζήτημα, όπως αναφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν την κατάσταση.

Ο Berlusconi και οι πιο στενοί συνεργάτες του συναντιούνταν μέχρι αργά χθες το βράδυ συζητώντας για το ποιες θα είναι οι επόμενες πολιτικές εξελίξεις, καθώς η Ιταλία προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη κρίση χρέους και να σχηματίσου6ν μια νέα κυβέρνηση.

Η χώρα προσπαθεί να αντιμετωπίσει το εκτινασσόμενο κόστος δανεισμού, ενώ προσπαθεί να μετατρέψει σε νόμο τις προτάσεις οικονομικής τακτικής ήδη από αυτό το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να επιταχυνθεί και η παραίτηση Berlusconi και να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση με περισσότερη αξιοπιστία για να οδηγήσει τη χώρα εν τω μέσω της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός έφθασε σε συμφωνία χθες για να εγκρίνει τα πολυαναμενόμενα οικονομικά μέτρα και τον προϋπολογισμό του 2012 μέχρι το Σάββατο, ανοίγοντας το δρόμο για την παραίτηση του Berlusconi την Κυριακή.

Τότε, ο Ιταλός πρόεδρος Giorgio Napolitano θα μπορεί τότε να ξεκινήσει διαβουλεύσεις σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια σύγκλιση για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Ο Napolitano χθες διόρισε τον Monti ως ισόβιο γερουσιαστή, σε μια κίνηση που μπορεί να καταστήσει ακόμη πιο εύκολο για τον πρώην Ευρωπαίο Επίτροπο να γίνει ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας.





source: capital.gr

No comments:

Share |