Thursday, November 10, 2011

Τουλάχιστον τρεις οι νεκροί από τον σεισμό στην Τουρκία


Τουλάχιστον τρεις οι νεκροί από τον σεισμό στην Τουρκία

Δύο εβδομάδες μετά από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στην Τουρκία, με περίπου 600 νεκρούς, ο εφιάλτης του εγκέλαδου ξαναχτύπησε το βράδυ της Τετάρτης, μεγέθους 5,7 Ρίχτερ, στην ανατολική Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες, του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων, από τον σεισμό έχουν χάσει τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, με 20 κτίρια να έχουν καταρρεύσει, ενώ ένα από αυτά είναι ξενοδοχείο που φιλοξενούσε δημοσιογράφους. Τα περισσότερα από αυτά τα κτίρια είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές από τον σεισμό της 23ης Οκτωβρίου.


Αρκετοί άνθρωποι έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμα εάν υπάρχουν κι άλλοι εγκλωβισμένοι. Οι νεκροί αναμένεται να είναι δεκάδες, σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικά μέσα.

Το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο δίνει εστιακό βάθος 4,8 χιλιομέτρων. Το επίκεντρο βρίσκεται στην περιοχή Εντρεμίτ, 17 χλμ. νότια της πόλης Βαν. Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber μετέδωσε ζωντανές εικόνες από τα κτιρία που κατέρρευσαν και από τα σωστικά συνεργεία που έψαχναν για τυχόν εγκλωβισμένους στα ερείπια.


Πανικόβλητοι οι κάτοικοι της Βαν, όπου χτύπησε ο εγκέλαδος, έτρεχαν στους δρόμους της πόλης, ενώ ασθενοφόρα έσπευδαν να βοηθήσουν τα θύματα. Σύμφωνα με το Al Jazeera, κατέρρευσε ένα ξενοδοχείο, το οποίο φιλοξενούσε περίπου 35 δημοσιογράφους, ενώ ζημιές έχουν υποστεί και άλλα κτίρια στην περιοχή.


source: protothema.gr

No comments:

Share |