Monday, November 21, 2011

ΗΠΑ: Μικρή βελτίωση του δείκτη Chicago Fed τον Οκτώβριο


ΗΠΑ: Μικρή βελτίωση του δείκτη Chicago Fed τον Οκτώβριο

Μικρή βελτίωση εμφάνισε ο δείκτης εθνικής δραστηριότητας τον Οκτώβριο, λόγω μιας ήπιας βελτίωσης της βιομηχανικής παραγωγής.

Ειδικότερα, η Federal Reserve Bank of Chicago ανακοίνωσε πως ο δείκτης National Activity ενισχύθηκε στις -0,13 μονάδες τον Οκτώβριο, έχοντας αναθεωρηθεί ανοδικά στις -0,20 μονάδες το Σεπτέμβριο, μετά από δυο διαδοχικούς μήνες μείωσης.

Σημειώνεται πως το αρνητικό μέγεθος εμφανίστηκε, παρά το γεγονός ότι 52 από τις 85 υποκατηγορίες που χρησιμοποιούνται στο συνολικό δείκτη εμφάνισαν σημαντική βελτίωση.

Η ευρύτερη κατηγορία της κατανάλωσης και των ακινήτων έχει επιβαρύνει το δείκτη από το ξεκίνημα της κρίσης και εμφάνισε συρρίκνωση για ακόμη μια φορά. Υποχώρησε στις -0,32 μονάδες τον Οκτώβριο από τις -0,28 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, ενώ και οι δείκτες της απασχόλησης παρουσίασαν συρρίκνωση.

Οι πωλήσεις, οι παραγγελίες και τα αποθέματα γύρισαν σε θετικό επίπεδο, με τους δείκτες που σχετίζονται με την παραγωγή να παρέχουν τη μεγαλύτερη ενίσχυση αφού η βιομηχανική και μεταποιητική παραγωγή βελτιώθηκαν σημαντικά.

Παράλληλα, ο κινητός μέσος όρος τριών μηνών υποχώρησε στις -0,27 από τις -0,16 μονάδες.

Τέλος, σημειώνεται πως ο δείκτης δημιουργήθηκε από τα στοιχεία που υπήρχαν διαθέσιμα στις 18 Νοεμβρίου.





source: capital.gr

No comments:

Share |