Tuesday, September 6, 2011

Σε θετικό έδαφος το international business


Σε θετικό έδαφος το international business


Ανοδικά κινείται η εισροή νέων εταιρειών στην Κύπρο παρά τις απανωτές υποβαθμίσεις της οικονομίας και των τραπεζών και παρά τις ανησυχίες που υπάρχουν για τη μελλοντική πορεία του κλάδου διεθνών υπηρεσιών.

Ο κλάδος συνεχίζει να μεγεθύνεται το 2011 αν και με σαφώς μικρότερους ρυθμούς από ότι προ τριετίας και σε σχέση με τους ρυθμούς που θα δικαιολογούσε η σημαντική μεγέθυνση της ρωσικής οικονομίας, από την οποία προέρχεται μεγάλο μέρος του νέου international business.

Με βάση τα στοιχεία του Εφόρου Εταιρειών, η αύξηση στις αιτήσεις εγγραφών εταιρειών τον Αύγουστο ανήλθε στο 18,6% έναντι μικρής αύξησης 1,4% τον Ιούλιο.

Οι αιτήσεις για εγγραφές διαμορφώθηκαν τον όγδοο μήνα του 2011 στις 1533 έναντι 1293 τον περσινό Αύγουστο.

Το οκτάμηνο του 2011 οι αιτήσεις για εγγραφές εταιρειών παρουσιάζουν αύξηση 6,1% στις 13214 από 12450 πέρσι.

Ο Πρόεδρος της Φορολογικής Επιτροπής του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, Άγγελος Γρηγοριάδης, ανέφερε στη StockWatch ότι «συνεχίζονται οι εργασίες εταιρειών που χρησιμοποιούν την Κύπρο για επενδύσεις στο εξωτερικό αλλά και οι δραστηριότητες πελατών μέσω Κύπρου».

Σύμφωνα με τον κ. Γρηγοριάδη, η αύξηση θα συνεχιστεί εάν δεν εισαχθεί κάτι πολύ αρνητικό στη νομοθεσία όπως είναι η αύξηση του εταιρικού φόρου.

Ο κ. Γρηγοριάδης χαρακτήρισε λανθασμένη για τους ίδιους λόγους την κίνηση για αύξηση της φορολόγησης του εισοδήματος από 30% σε 35% αναφέροντας ότι δεν πρέπει να ισχύσει για περισσότερο από δύο ή τρία χρόνια.

Το σύνολο των εγγεγραμμένων εταιρειών στην Κύπρο ανερχόταν τέλος Αυγούστου 2011 στις 249.691.

Το 2010 οι αιτήσεις για εγγραφές εταιρειών κατέγραψαν αύξηση 18,3% στις 19.201 έναντι 16.231 πέρσι.

Τα στοιχεία για τις αιτήσεις αποτελούν μία από τις ενδείξεις για την πορεία του κλάδου των διεθνών υπηρεσιών.

source: stockwatch.com.cy

No comments:

Share |