Tuesday, September 6, 2011

Πρόταση στις τράπεζες για διακανονισμό στα στεγαστικά


Πρόταση στις τράπεζες για διακανονισμό στα στεγαστικά


Πρόταση διακανονισμού για τον περιορισμό των νομικών τους υποχρεώσεων με αντάλλαγμα την καταβολή ποσού 10 έως 25 δισ. δολ. υπέβαλαν στις μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ οι δημόσιοι κατήγοροι.

Η υπόθεση αφορά στην παρουσίαση διαστρεβλωμένων στοιχείων για την ποιότητα των ενυπόθηκων χρεογράφων που πούλησαν σε επενδυτές πριν την κατάρρευση της στεγαστικής φούσκας.

Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα ανώνυμες πηγές, με την πρόταση αυτή οι τράπεζες, όπως οι Bank of America Corp. (BAC), J.P. Morgan Chase & Co. (JPM), Wells Fargo & Co. (WFC), Citigroup Inc. (C) και Ally Financial, αποδεσμεύονται από τις νομικές υποχρεώσεις τους για τις παράνομες πρακτικές τους οι οποίες οδήγησαν στην κατάσχεση πολλών κατοικιών.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα οι δύο πλευρές συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις και βρίσκονται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για τα μελλοντικά πρότυπα που θα διέπουν την εξυπηρέτηση των στεγαστικών δανείων.

Σημειώνεται πως οι μετοχές των τραπεζών έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα λόγω της συγκεκριμένης υπόθεσης με αυτή της Bank of America, η οποία έχει τη μεγαλύτερη έκθεση στη συγκεκριμένη κατηγορία λόγω της εξαγοράς της Countrywide Financial το 2008, να έχει χάσει το 49% της αξίας της το τελευταίο εξάμηνο.



source: capital.gr

No comments:

Share |