Tuesday, September 6, 2011

Νέο ιστορικό ρεκόρ ο χρυσός πάνω από τα $1.920


Νέο ιστορικό ρεκόρ ο χρυσός πάνω από τα $1.920


Με κέρδη άνω του 1%, ο χρυσός ξεπερνά για μία ακόμη φορά κάθε προηγούμενο και καταγράφει νέο ιστορικό ρεκόρ στις ασιατικές συναλλαγές, πάνω από τα 1.920 δολάρια ανά ουγγιά, καθώς τα απογοητευτικά οικονομικά και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού προκαλούν ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία.

Η τιμή spot του χρυσού «άγγιξε» τα 1.920,49 δολάρια ανά ουγγιά troy, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που σημείωσε στις 23 Αυγούστου καθώς επανέρχονται οι ανησυχίες για την κατάσταση των οικονομιών της Ευρωζώνης.

Αναλυτές εκτιμούν ότι το κλίμα ανησυχίας θα συνεχίσει να δίνει ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο, όσο οι Ευρωπαίοι πολιτικοί αδυνατούν να βρουν μία συνολική λύση στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους, καθώς ο χρυσός θεωρείται η ασφαλέστερη επένδυση σε περιόδους κρίσης.

«Αν δούμε νέο ‘ξεπούλημα’ στις ευρωπαϊκές αγορές και στα ομόλογα, είναι πολύ πιθανό ο χρυσός να δεχτεί νέα ώθηση», σχολιάζει ο Chris Weston, dealer της IG Markets.

Η τιμή spot του χρυσού ενισχύεται αυτή την ώρα σε ποσοστό 0,99% στα 1.918,34 δολάρια ανά ουγγιά. Το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύεται στα 1.921,3 δολάρια ανά ουγγιά.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, traders σημειώνουν ότι αναμένεται αύξηση της ζήτησης χρυσού σε φυσική μορφή καθώς πλησιάζει η έναρξη της εορταστικής περιόδου στην Ινδία.

Εξάλλου, κέρδη σημειώνει και το ασήμι, με την τιμή spot να σημειώνει άνοδο 0,35% στα 43,00 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ αναλυτές της Barclays προβλέπουν ότι θα ακολουθήσει την τροχιά του χρυσού, προσθέτοντας ότι το μέταλλο αναμένεται να κινηθεί πάνω από τα 44,23 δολάρια πολύ σύντομα.

Αν η αγορά κινηθεί πάνω από αυτό το επίπεδο, "θα αναβαθμίσουμε το στόχο μας στα 46 δολάρια ανά ουγγιά", αναφέρει η Barclays.



source: capital.gr

No comments:

Share |