Monday, September 19, 2011

Γερμανία: Ισχυρή ανάπτυξη το γ΄ τρίμηνο προβλέπει η Bundesbank


Γερμανία: Ισχυρή ανάπτυξη το γ΄ τρίμηνο προβλέπει η Bundesbank

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones) – Ρυθμό ανάπτυξης μεγαλύτερη σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο εκτιμά πως θα εμφανίσει η Γερμανία το τρίτο τρίμηνο η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Στο μηνιαίο δελτίο της, η Deutsche Bundesbank προβλέπει μία «σημαντική» βελτίωση στις λιανικές πωλήσεις καθώς και στις ταξινομήσεις αυτοκινήτων.

“Η ιδιωτική κατανάλωση θα καταγράψει αξιοσημείωτη αύξηση μετά την ξεκάθαρη πτώση το δεύτερο τρίμηνο” αναφέρει η τράπεζα.

Η τράπεζα επισημαίνει πως τα οικονομικά στοιχεία για τον Ιούλιο, όπως η βιομηχανική παραγωγή και οι κατασκευές, δείχνουν σε μία συνέχιση της ανοδικής κυκλικής κίνησης στη Γερμανία το τρίτο τρίμηνο του 2011.

Αυτά επιβεβαιώνουν τους δείκτες οικονομικού κλίματος οι οποίοι κατά τον Αύγουστο έδειξαν την πολύ κατάσταση της γερμανικής οικονομίας. Ωστόσο, η Bundesbank, προειδοποιεί πως οι μηνιαίες μεταβολές στην παραγωγή οδηγούν σε αλλοίωση της κυκλικής τάσης λόγω του ασυνήθιστα χαμηλού αριθμού των μη εργάσιμων ημερών τον Ιούλιο.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε σε προσαρμοσμένους όρους 4% τον Ιούλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. “Σε τελική ανάλυση, μία ισχυρή αύξηση της οικονομικής παραγωγής αναμένεται το τρίτο τρίμηνο του 2011,” αναφέρει η τράπεζα.

Το δεύτερο τρίμηνο, η οικονομία της Γερμανίας, η οποία οδηγούσε την ανάκαμψη της Ευρωζώνης, επιβραδύνθηκε σημαντικά στο 0,1% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο.

Η κεντρική τράπεζα τονίζει πως είναι αρκετά νωρίς για να υπολογίσει πόσο έχουν επηρεαστεί τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις από την πρόσφατη πτώση των χρηματιστηρίων και την επιδείνωση των προοπτικών της οικονομίας οι οποίες μεσοπρόθεσμα έχουν χειροτερεύσει περισσότερο του αναμενομένου λόγω της αυξημένης αβεβαιότητας.

Η Bundesbank περιμένει πως η δυναμική της κερδοφορίας των γερμανικών τραπεζών παραμένει περιορισμένη παρά της θετικής κατάστασης της εγχώριας οικονομίας. Αυτό είναι αποτέλεσμα ειδικά της κρίσης χρέους και της αυξημένης μεταβλητότητας των αγορών που τη συνοδεύει.



source: capital.gr

No comments:

Share |