Tuesday, August 2, 2011

BMW: Υπερδιπλασιασμός κερδών στο δεύτερο τρίμηνο


BMW: Υπερδιπλασιασμός κερδών στο δεύτερο τρίμηνο

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones)— Με υπερδιπλασιασμό καθαρών κερδών, τα οποία ανήλθαν στα 1,8 δισ. ευρώ, ολοκλήρωσε το δεύτερο τρίμηνο η BMW AG (BMW.XE) λόγω της ενισχυμένης ζήτησης για πολυτελή οχήματα σε αγορές όπως η Κίνα. Παράλληλα, η εταιρεία επιβεβαίωσε πως επιθυμεί να πουλήσει 1,6 εκατ. οχήματα το 2011, παρά το γεγονός πως η τάση αναμένεται να συρρικνωθεί στο δεύτερο μισό του έτους.

«Το πρώτο μισό του 2011 υπήρξε το καλύτερο εξάμηνο στην ιστορία της BMW», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Norbert Reithofer, προσθέτοντας ότι η εταιρεία «πέτυχε νέους στόχους στον όγκο πωλήσεων, στα έσοδα και στα κέρδη τόσο για το δεύτερο τρίμηνο όσο και για την εξάμηνη περίοδο».

Τα κέρδη της BMW αντικατοπτρίζουν τα θετικά αποτελέσματα της Mercedes-Benz της Daimler AG (DAI.XE) και της Audi της Volkswagen AG (VOW.XE), δείχνοντας πως η ζήτηση για τα πολυτελή αυτοκίνητα έως τώρα δεν έχει επηρεαστεί πό την κρίση χρέους σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Τα κέρδη προ φόρων και τόκων, Ebit, για το δεύτερο τρίμηνο ενισχύθηκαν κατά 66% σε ετήσια βάση και ανήλθαν στα 2,86 δισ. ευρώ, ενώ τα προ φόρων κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν στα 2,7 δισ. ευρώ. Επιπλέον, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 17% στα 17,9 δισ. ευρώ.

Οι αναλυτές ανέμεναν 1,59 δισ. ευρώ καθαρά κέρδη, 2,41 δισ. ευρώ Ebit, 18,3 δισ. ευρώ έσοδα και 2,39 δισ. ευρώ σε κέρδη προ φόρων.





source: capital.gr

No comments:

Share |